Actualitatea de luni, 19 martie 2018

putin.jpg

Vladimir Putin obtine al patrulea mandat de presedinte
Vladimir Putin obtine al patrulea mandat de presedinte

Deloc surprinzător, Vladimir Putin obține un nou mandat, de 6 ani, în fruntea Rusiei. Și nu oricum  ci  cu  cel  mai mare scor în alegerile prezidenţiale de până în prezent. Opoziţia vrea să organizeze un miting la Moscova.

sumarul emisiunii 40 de minute

Reînfiinţarea liceului catolic din Târgu Mureş a fost declarat neconstituţională. Curtea Constituţională a admis sesizarea PNL şi PMP privind legea de înfiinţare a unitatii de invatamant, cu predare în limba maghiară.

Avertisment al Comisiei Europene privind pensiile private......Asociaţia pentru Pensii Private spune că Bruxelles-ul atentioneaza că reducerea contribuţiei pentru Pilonul II pune probleme suplimentare sistemului de pensii.

Desecretizarea protocoalelor dintre SRI și instituțiile din justiție este benefică pentru că servește ideii de transparență dar e puțin probabil ca documentele să producă dezvăluiri spectaculoase. Opinia directorului executiv al organizației pentru apărarea drepturilor omului APADOR-CH.... Ministrul Justiţiei i-a cerut procurorului general începerea procedurii de desecretizare.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttps://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 martie 2018