Actualitatea de joi, 15 februarie 2018

kovesi_11.jpg

Ministrul Justitiei prezinta saptamana viitoare raportul privind DNA
Ministrul Justitiei prezinta saptamana viitoare raportul privind DNA

Declarație de presă a ministrului justiției în contextul acuzațiilor fără precedent la adresa DNA. Tudorel Toader și-a întrerupt vizita oficială în Japonia pentru a reveni în țară, după ce premierul i-a cerut să facă o declarație în privinţa deciziei pe care a luat-o în ceea ce o privește pe Laura Codruța Kovesi. ”Voi prezenta săptămâna viitoare raportul privind DNA”, a anunțat ministrul Justiției.

sumarul emisiunii 40 de minute

In timp ce declaratia ministrului Justitiei se lasa asteptata, magistratii reactioneaza. Presedintele Asociatiei Procurorilor, Bogdan Gabor considera ca asistam la o serie de "atacuri impotriva sistemului judiciar, care pornesc de la niste cazuri particulare, dar ulterior se transforma in incercari de decredibilizare a unor institutii".

Preşedintele Africii de Sud demisioneaza după un uriaş scandal de corupţie. Propriul partid, Congresul Naţional African, i-a cerut sa faca un pas in spate lui Jacob Zuma care se afla la putere din 2009.

Iar in Franta dezbaterea zilei se poarta in jurul noii reforme a invatamantului, cu accent pe o schimbare totala a modului in care se organizeaza examenul de bacalaureat. Din 11 probe pe care le sustineau absolventii de liceu, raman doar 4 scrise si una oral. Discutam pe larg in aceasta seara.....

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 15 februarie 2018