Actualitatea de miercuri, 17 ianuarie 2018

viorica_2.jpg

Presedintele Klaus Iohannis o accepta pe Viorica Dancila, pentru functia de premier
Presedintele Klaus Iohannis o accepta pe Viorica Dancila, pentru functia de premier

Președintele Klaus Iohannis o acceptă pe Viorica Dăncilă, pentru funcția de premier. Am decis să mai dau PSD-ului o șansă, și-a explicat șeful statului decizia, precizând că cel mai puternic argument a fost aritmetica parlamentară.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mihai Fifor ia prima sa decizie in calitate de premier interimar si il demite pe chestorul Bogdan Despescu. Noul șef al Poliției Române este Cătălin Ioniță.  Ministrul Carmen Dan a fost cea care i-a solicitat fostului premier, Mihai Tudose, demiterea şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române, ca urmare a scandalului politistului pedofil.

Cele două principale formaţiuni pro-independenţă din Catalonia au ajuns la un acord pentru învestirea în funcţia de şef al guvernului regional a lui Carles Puigdemont....Acesta se afla in prezent în Belgia şi este vizat de o ancheta penală în Spania. Seful guvernului de la Madrid, a reactionat dur. Mariano Rajoy spune că, în caz de învestitură "la distanţă", nu va reda Cataloniei autonomia, suspendată de facto după declararea unilaterală a independenţei.....

Administraţia Trump injumatateste contribuţia Statelor unite către agenţia ONU pentru refugiaţii palestinieni, si conditioneaza viitoarele alocari financiare de o reforma fundamentala a  instituţiei. America este cel mai semnificativ donator al agenţiei agentiei, care se concentrează pe oferirea de servicii medicale, sociale şi educaţionale palestinienilor din Cisiordania, Fâşia Gaza, Iordania, Siria şi Liban.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: https://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 ianuarie 2018