Primăria București vorbește din nou de autobuzele electrice

trafic_1.jpg

Primăria Capitalei va achiziţiona, într-o primă etapă, 42 dintre cele 100 de autobuze electrice
Primăria Capitalei va achiziţiona, într-o primă etapă, 42 dintre cele 100 de autobuze electrice
Image source: 
RFI

Primăria Bucureștiului ar vrea, din nou, să cumpere autobuze electrice, care să mai reducă gradul de poluare. Chestiunea ar urma să fie discutată în ședința Consiliului General, alături de majorări de capital la firmele nou înființate de municipalitate.

Un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei CGMB se referă la majorarea capitalului social cu peste 272 de milioane de lei de la bugetul local la 18 dintre companiile municipale. Banii ar urma să fie folosiţi pentru achiziţionarea de diverse echipamente, mijloace de transport, autovehicule 4x4, aparatură performantă, utilaje, sute de ecrane LED ce vor fi montate prin oraş, dar şi pentru realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui acvariu.

O nouă rectificare bugetară va fi supusă dezbaterii în şedinţa de marţi a CGMB, urmând ca, dacă se aprobă, la bugetul local să se întoarcă sumele ce nu au putut fi folosită în acest an, respectiv aproape 100 de milioane de la Administraţia  Spitalelor şi Serviciilor Medicale, peste 32 de milioane de lei de Diregţia Generală de Asistenţă Socială şi aproape 18 milioane de lei de la teatrele municipalităţii.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti ar urma să dezbată și un proiect de hotărâre iniţiat de primarul Capitalei, Gabriela Firea, privind schimbarea numelui Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai I. Un proiect asemănător este propus şi de grupul PNL, care doreşte atribuirea denumirii de Bulevardul Regele Mihai I al României segmentului din Şoseaua Kiseleff dintre Piaţa Presei şi Arcul de Triumf.

De asemenea, CGMB va supune votului aprobarea studiului de fezabilitate pentru introducerea a 42 de autobuze electrice dintre cele 100 promise, precum şi preluarea Parcului Gării de Nord pentru construirea unei parcări subterane.

Discutăm aceste proiecte cu Irina Zamfirescu, coordonator de programe la organizația ActiveWatch și reprezentanta Organizației pentru Promovarea Transportului Alternativ în România.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de Irina Zamfirescu, coordonator programe ActiveWatch