Mugur Isărescu: Bugetul, “optimist” şi “ambiţios“

Economia îşi vede de treabă, dar nu trebuie pusă la încercare, declară guvernatorul BNR , pe fundalul trensiunilor politice din ultimele zile. Bugetul, mai spune Mugur Isărescu, este, cel puţin pe partea de cheltuieli, optimist

Optimist pe partea de cheltuieli şi ambiţios pe partea de venituri – aşa a caracterizat guvernatorul Băncii Centrale bugetul de stat pe 2017.

"Am studiat proiectul de buget şi considerăm că din punct de vedere al stabilităţii financiare , un buget care are un deficit mai mic de 3% ajută politica monetară “  -  transmite Mugur Isărescu.

“Instabilitatea şi tensiunile politice nu au cum să ajute stabilitatea monetară şi financiară, dar economia îşi vede de treabă. Însă, cum se arată şi într-un titlu din presă, nu trebuie să punem economia la încercare", a mai declarat guvernatorul BNR, care a inclus la capitolul riscuri climatul general intern şi conduita politicii fiscale și a celei a veniturilor pe anul 2017. 

Nu în ultimul rând, Mugur Isărescu a comentat decizia Curţii Constituţionale referitoare la legea conversiei. Este o decizie corectă, consideră guvernatorul. În opinia lui Mugur Isărescu, soluţia celor care au credite în franci elveţieni este în civil şi în negocieri bilaterale cu băncile.