Atuurile României în competiţia europeană

În ultimii ani, legislaţia fiscală din România a introdus o serie de facilităţi pentru investitori: legislaţia privind holdingul, reducerea TVA şi a impozitului pe dividende sunt doar câteva exemple. Important este însă ca facilităţile legale să fie menţinute pe termen mediu.

Predictibilitatea în legislaţia fiscală este esenţială”, a afirmat Mihaela Mitroi, lider al Departamentului de consultanţă fiscală şi legală, responsabil pentru Europa de Sud-Est, PricewaterhouseCoopers. România a luat, în ultimii ani, o serie de măsuri privind regulile fiscale care avantajează investitorii români şi străini. În fapt, ţările europene sunt într-o competiţie pentru atragerea investitorilor. De aceea, toate măsurile adoptate, precum legislaţia privind holdingul, impozitul pe dividende, reducerea nivelului TVA sau legislaţia privind ajutorul de stat trebuie menţinute. Acesta este lucrul pe care oamenii de afaceri îl aşteaptă de la autorităţile române.

 
Constantin Rudniţchi in dialog cu Mihaela Mitroi, lider al Departamentului de consultanta fiscala si legala, repsonsabil pentru Europa de Sud-Est, PricewaterhouseCoopers