Patronatele avertizează : modificările Codului Muncii vor alunga investitorii

adriana_record_directorul_ccifer.jpg

Directorul executiv CCIFER, Adriana Record
Image source: 
www.cariereonline.ro

Camera Franceză de Comerț, Industrie și Agricultură din România (CCIFER) și Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) își exprimă public îngrijorarea privind proiectul de modificare a Codului Muncii. Este vorba de o iniţiativă cetăţenească promovată în Parlament de Blocul Naţional Sindical şi adoptată deja tacit de Senat. Acum, actul normativ se află la Camera Deputaţilor, for decizional, şi guvernul are termen limită joi să îşi dea sau nu avizul, aviz consultativ.

CCIFER şi AHK România consideră că proiectul de modificare a Codului Muncii va  reduce drastic flexibilitatea condițiilor de muncă, conducând la scăderea competitivității companiilor și a României. „Din punctul nostru de vedere, în cazul adoptării lor, acestea nu numai că nu vor aduce beneficii economiei României, ci o vor pune în pericol, cu riscul închiderii unor companii, renunțării la investiții planificate și, ca o consecință, cel al desființării unui număr semnificativ de locuri de muncă și al creșterii șomajului”, se arată într-un comunicat de presă. Cele două camere de comerţ dau exemplul propunerii de reintroducere a contractului colectiv de muncă la nivel național, care ar putea duce în fapt, la existența a două reglementări paralele distincte aplicabile la nivel național.

La RFI, directorul executiv al CCIFER, Adriana Record, spune că patronatele sunt deschise la dialog cu sindicatele şi guvernul pe toate problemele sensibile ridicate de angajaţi, cum ar fi problemele legate de disponibilizările colective sau de prelungirea nedefinită a contractelor pe perioadă determinată. Acestea însă sunt probleme punctuale, ale angajatorilor individuali, şi modificarea Codului Muncii nu le va rezolva, atrage atenţia Adriana Record. „Se încearcă găsirea unei soluţii la o altă problemă, modificările nu rezolvă de fapt problemele de fond. Contractele pe durată determinată ca substitut nu sunt nici acum legale iar cei care practică aceste abuzuri vor găsi alte subterfugii de a evita angajamentul pe termen lung faţă de angajat. Nu rigidizând contractele de muncă vom rezolva problema bunei crediţe a unor angajatori”, a declarat directorul executiv al CCIFER, în tr-un interviu la RFI.  

Să mai spunem că ambele camere de comerţ au atras atenţia că această propunere a BNS nu este sigura vizând modificarea reglementărilor actuale privind raporturile de muncă (individuale sau colective). Acestea „fac în prezent obiectul unui număr record de inițiative legislative și propuneri de modificare, fapt care ar putea periclita grav situația economică actuală și creșterea competitivității României”, se arată într-un comunicat oficial. „Lipsa de predictibilitate, instabilitatea și incoerența cadrului legislativ actual (cauzate de numărul mare de modificări succesive ale reglementărilor, precum și de nerespectareanormelor elementare de tehnică legislativă) reprezintă aspecte asupra cărora reprezentanții mediului de afaceri din România au tras în permanență, în ultimii ani, serioase semnale de alarmă”, se mai arată în document.

CCIFER și AHK România grupează în prezent peste 1.000 de companii franceze, germane și române, cu aproximativ 350.000 de angajați. Peste 25% din schimburile comerciale ale României sunt realizate cu Germania și Franța. Preocupările noastre majore sunt durabilitatea și stabilitatea investițiilor actuale, precum și creșterea potențialului României de a atrage noi investiții.