Teodorovici: Rectificare bugetară pozitivă, pe 28 iulie

Guvernul va opera o rectificare bugetară pe 28 iulie. Va fi o rectificare pozitivă, iar partea de investiţii va avea de câştigat foarte mult. Declaraţiile au fost făcute la RFI de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Demnitarul precizează că rectificarea bugetară va avea loc peste o săptămână: "Săptămâna viitoare, noi dorim să avem o primă rectificare în acest an, în 28 iulie va fi în Guvern adoptată, iar până atunci, în următoarele zile, avem o consultare şi cu cei de la Consiliul Fiscal".

Eugen Teodorovici spune că au fost discuţii cu ministerele chiar şi în timpul nopţii: "Încă suntem în discuţie cu ministerele. Am avut zilele acestea şi chiar şi nopţile discuţii îndelungi la minister. Ce pot să vă spun ca principiu, cred că va fi o rectificare pozitivă şi în special partea de investiţii va avea de câştigat foarte mult".

"Plecăm de la ideea că tot ce înseamnă titluri executorii şi obligaţii de plată ale statului român trebuie să fie onorate. Nu concep să fie totuşi amânări la plată, atunci când sunt acte ale instanţei clare şi irevocabile", declară ministrul de Finanţe.

"Vom tăia de-acolo unde, să spunem, execuţia n-a fost una foarte bună pe primele şase luni de zile. Adică vreau să fie o abordare totuşi corectă faţă de toţi cei care sunt vizaţi de această rectificare", conchide Eugen Teodorovici.

 
Eugen Teodorovici, despre rectificarea bugetară