Ce fac statele OECD cu pensiile. Diferențe față de România

oecd-logo.png

Sursa imaginii: 
site-ul Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică

Ieri, Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a publicat o analiză privind evoluția sistemelor de pensii, în ultimii doi ani. Chiar dacă raportul OECD se referă doar la țările care fac parte din această prestigioasă organizație, deciziile luate și tendințele care se manifestă în domeniul pensiilor pot fi o bună sursă de inspirație și pentru România.

Raportul constată că, în ultimii doi ani, în toate statele, veniturile pensionarilor au fost protejate, în sensul că nu au scăzut. În plus, guvernele au luat și măsuri de susținere a locurilor de muncă aflate în dificultate, ceea ce le-a asigurat actualilor angajați plata contribuțiilor către sistemul de pensii. Prețul a fost că toate statele și-au mărit deficitele bugetare și datoriile, iar pensiile publice au fost finanțate într-o proporție mai mare de la buget.

Dar, criza sanitară nu poate face uitate evoluțiile cauzate de îmbătrânirea populației la nivel global. Iată câteva cifre: în perioada 2008-2018, numărul pensionarilor a crescut, în medie, cu 20%, iar în statele OECD, cheltuielile cu pensiile au crescut cu 1,5% din PIB. Fenomenul îmbătrânirii a dus la creșterea cheltuielilor statelor cu pensiile cu 2,5% din PIB, doar că evoluția locurilor de muncă, respectiv creșterea lor, a redus din impactul asupra bugetului de pensii.

Multe țări au operat, în ultimii ani, o serie de schimbări ale sistemelor de pensii, dar nu există o linie comună a modificărilor. Astfel, Mexicul a crescut nivelul contribuțiilor la pensie, Estonia a decis să ofere contribuabililor posibilitatea retragerii banilor acumulați în schemele voluntare, o măsură care va afecta pensiile viitoare, iar un sfert din economii au fost retrase până în prezent. Brazilia a introdus vârsta minimă de pensionare, Grecia a creat o nouă schemă de contribuții pentru a înlocui treptat pensiile suplimentare. Germania, Chile, Letonia, Slovacia și Slovenia au luat măsuri pentru a proteja sau chiar pentru a crește pensiile mici.

În ceea ce privește modificarea vârstei de pensionare, Suedia a început un proces de creștere, iar Irlanda și Țările de Jos au dat înapoi în ceea ce privește creșterile planificate ale vârstei privind retragerea la pensie.

Care este nivelul pensiei în comparație cu salariul?

Pensiile publice oferă o rată de înlocuire (adică, raportul dintre pensie și salariu) de 62%, după un stagiu de cotizare complet la un salariu mediu. Dar, în ceea ce privește rata de înlocuire a salariului cu pensia există diferențe între state, respectiv, 40% în Estonia, Irlanda, Polonia sau Lituania și 90% în Ungaria, Portugalia sau Turcia. Cu o precizare: pentru angajații cu salarii mai reduse decât cel mediu se asigură o rată mai mare de înlocuire decât media pe economie.

Raportul OECD arată și mecanismele automate de ajustare a parametrilor sistemelor de pensii, care se referă la reguli predefinite pe baza cărora se modifică automat calculul pensiilor în funcție de evoluția indicatorilor demografici, economici și financiari. Mecanismele de ajustare aduc predictibilitate și reduc incertitudinile legate de sistemul de pensii. Astfel, două treimi din statele OECD utilizează o formulă de modificare a pensiilor. Unele țări ajustează nivelul contribuțiilor în timp, altele cresc pensiile în funcție de speranța de viață și câteva state fac modificări de pensii în funcție de speranța de viață, de indicatori demografici și de nivelul salariilor.

De exemplu, Finlanda crește pensiile, dar și vârsta de pensionare în funcție de speranța de viață și dacă este necesar modifică și cota contribuției plătite. Estonia și Italia țin cont de veniturile încasate la fondul de pensii, dar și de evoluția PIB.

În concluzie, statele creează mecanisme predicitibile pentru sistemele de pensii. Niciun guvern nu s-a gândit să crească pur și simplu pensiile cu 40%. De aceea, în România, reforma sistemului de pensii este absolut necesară.

 
Rubrica Economia Reală din 10 decembrie 2021