Clasament: statele care atrag talentele

Ieri, a fost publicat Indicele competitivității globale a talentelor. Este vorba despre un clasament al țărilor în funcție de capacitatea de a păstra talentele pe piața muncii. Prin talent, în sensul forței de muncă, se înțelege lucrători bine pregătiți, capabili de performanțe profesionale.

Raportul realizat de Institutul Instead și compania de consultanță Accenture se axează pe schimbările generate de pandemie asupra pieței forței de muncă. Astfel, analiza prezintă o serie de mesaje referitoare la efectele crizei sanitare asupra forței de muncă.

Pandemia a adus schimbări importante pentru companii. Au fost redefinite ierarhiile, au fost identificate noi surse de valoare și s-au ajustat obiectivele strategice. În acest context, țările și orașele au putut să experimenteze noi metode de a atrage talente, un exemplu fiind nomazii digitali.

Într-o bună măsură, pandemia a redefinit mobilitatea la nivel internațional. Pentru angajați au apărut noi parametri despre când, unde și pentru cine să lucreze. Instrumentele online au deschis un echilibru mai bun între viața personală și cea profesională, iar acum oamenii pot să își regândească modalitățile prin care preferă să lucreze și implicit cariera.

Statele au fost din nou în centrul atenției prin pachetele de sprijin pe care le-au pus la dispoziție. Guvernele au reacționat rapid și au mobilizat resurse excepționale renunțând rapid la restricțiile bugetare dinainte de pandemie. Toate pachetele de sprijin au fost finanțate prin creșterea datoriilor suverane. Raportul arată că este de așteptat să existe o cerere importantă de forță de muncă în domeniul sănătății, dar și în sectoare legate de proiectele de investiții care se vor derula în toate marile economii: infrastructură, infrastructură digitală și activități legate de protejarea mediului.

Există, însă, și un pericol, acela ca pachetele de sprijin să se concentreze cu precădere pe sectoarele aflate în dificultate ignorând companiile și domeniile inovatoare. De asemenea, analiza arată că sistemele educaționale și instituțiile de formare profesională trebuie să se adapteze rapid la noile cerințe ale pieței. Este clar că transformarea digitală va fi esențială și din acest punct de vedere companiile și lucrătorii care nu se vor adapta la noile schimbări vor fi în pericol să rămână în urmă. De altfel, pandemia a adâncit nivelul sărăciei pe plan mondial, iar abandonul școlar pune în pericol șansele viitoarei generații de salariați.

De aceea, autorii studiului remarcă statele care au făcut progrese în clasamentul competitivității. Rusia și China au urcat în clasament, Chile este prima țară din America Latină care apare într-o zonă superioară a ierarhiei, iar Emiratele Arabe Unite oferă modalități inovatoare de atragere și păstrare a forței de muncă bine calificată.

Clasamentul competitivității în domeniul talentelor arată astfel: Elveția rămâne pentru al optulea an în fruntea topului, urmată de Singapore, Statele Unite ale Americii sunt pe locul trei excelând la capitolul învățarea pe parcursul vieții, Danemarca este pe locul patru, cu rezultate foarte bune în domeniul antreprenoriatului și inovării. Urmează Suedia, apoi Olanda, care oferă oportunități pe piața muncii, pe locul șapte se află Finlanda care performează în ceea ce privește corelarea educației cu nevoile economiei. Top 10 este închis de Luxemburg, Norvegia, cu un sistem performant de asistență socială și Islanda. Acestea sunt cele mai performante state.

România se află pe locul 55 din 134 de țări incluse în indicele competitivității. Un loc potrivit pentru o țară care nu poate să își păstreze resursele de muncă.