5 milioane de oameni au devenit milionari în timpul pandemiei

Mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari în 2020.

Peste cinci milioane de oameni au devenit milionari, în întreaga lume, anul trecut, în ciuda pagubelor economice cauzate de pandemia Covid-19. Mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari în 2020.

Numărul milionarilor a crescut, la nivel global, cu 5,2 milioane persoane, până la 56,1 milioane, arată Global Wealth Report, întocmit de Credit Suisse.

Bogăția globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport. Asta în timp ce mulți săraci au devenit și mai săraci, scrie BBC.

În 2020, mai mult de 1% dintre adulții din întreaga lume au devenit milionari.

Creșterea piețelor bursiere și majorarea prețurilor locuințelor au contribuit la creșterea averilor.

Anthony Shorrocks, economist și autor al Global Wealth Report, a declarat că pandemia a avut un "impact acut pe termen scurt pe piețele globale", dar a adăugat că acest lucru a fost "în mare parte inversat până la sfârșitul lunii iunie 2020".

"Bogăția globală nu numai că s-a menținut constant în ciuda frământărilor, ci, de fapt, a crescut rapid în a doua jumătate a anului", a spus el.

Cu toate acestea, diferențele de avere s-au mărit în 2020, iar Shorrocks a spus că în cazul în care creșterea prețului activelor, cum ar fi locuințele, ar fi fost eliminată din analiză, „atunci bogăția globală a gospodăriilor ar fi putut scădea”.

Bogăția globală totală a crescut cu 7,4%, se arată în raport.

De la începutul secolului al XXI-lea, numărul persoanelor cu avere cuprinsă între 10.000 și 100.000 de dolari s-a triplat, de la 507 milioane în 2000 la 1,7 miliarde la mijlocul anului 2020.