Tequila mexicană a avut cele mai mari vânzări din istorie în 2020

tequila.jpg

Sursa imaginii: 
rfi.fr

Industria tequilei a stabilit trei recorduri în Mexic în 2020 – de producţie, export şi consum de agave, în ciuda crizei mondiale provocate de pandemie, anunță Consiliul pentru Reglementarea Tequila (CRT), pentru agenţia EFE.

Conform unui comunicat semnat de acest consiliu, producţia băuturii mexicane a fost de 374 milioane de litri, cu 6,3% mai mult faţă de 2019, acesta fiind şi cel mai bun an pentru producţia de tequila 100% din agave, care a ajuns la nivelul maxim istoric de 228 milioane litri:

"Exportul continuă să fie elementul cheie în dezvoltarea acestei agroindustrii, iar în 2020 a crescut cu două cifre, ajungând la 286 milioane de litri, cu 16,3% mai mult comparativ cu 2019", se menţionează în comunicat.

De asemenea, categoria 100% din agave "a ajuns la nivelul maxim istoric de exporturi, fiind trimisă la nivel mondial o cantitate de 163,1 milioane de litri tequila 100% din agave".

Instituția a subliniat că 2020 "a fost un an atipic pentru toată lumea şi pentru diferitele industrii care susţin economia statelor, însă industria mexicană de tequila, care a fost considerată o industrie esenţială în timpul pandemiei, a avut cifre pozitive".

Organismul de reglementare a reamintit că în perioada cuprinsă între aprilie şi august industria de tequila "a resimţit efectele pandemiei, înregistrând creşteri de până la 0,3%, dar, din septembrie statisticile şi-au revenit, ajungând să fie înregistrate în 2020 trei noi recorduri".

Statele Unite au continuat să se situeze în fruntea topului principalelor ţări importatoare de tequila, cu 254 milioane de litri în 2020, ceea ce reprezintă 88,9% din totalul exporturilor. Pe locurile următoare s-au situat Germania, Spania, Canada şi Franţa.

CRT a semnalat și că pe parcursul anului trecut au fost trei noi înregistrări ale mărcii, în Noua Zeelandă, Singapore şi Ucraina.

În această industrie opează în prezent 163 de firme certificate, care produc 1.758 de mărci de tequila.