Trump vrea să acuze China de ”agresiune economică”

trump_0.jpg

Sursa imaginii: 
credit foto: REUTERS/Dominick Reuter/Files

Preşedintele american Donald Trump va susține luni discursul obișnuit al liderilor americani despre strategia de securitate naţională. Surse apropiate Casei Albe susțin că liderul american va aborda un ton foarte dur față de China, cel mai important susținător al Coreei de Nord.

Donald Trump va acuza China de ”agresiune economică”. Preşedintele american va susține luni un discurs despre strategia de securitate naţională a SUA. Financial Times scrie că liderul de la Casa Albă e nemulțumit că, în ciuda relaţiei bune cu preşedintele chinez Xi Jinping, nu poate convinge China să răspundă îngrijorărilor sale din domeniul comerţului.

”Strategia pentru securitate naţională va defini China drept un concurent din toate punctele de vedere. Nu doar un competitor ci un pericol şi, în consecinţă, un adversar”, a spus o persoană apropiată Casei Albe.

Aceeași sursă afirmă că noua strategie a SUA va fi cea mai  agresivă reacţie față de creşterea economică a Chinei după anul 2001, atunci când Statele Unite susţineau intrarea Chinei în Organizaţia Mondială a Comerţului.

Această abordare mai agresivă faţă de China survine într-o perioadă în care administraţia Trump presează Beijingul să aţioneze mai ferm faţă de Coreea de Nord, pentru a-l convinge pe preşedintele Kim Jong Un să renunţe la programul de înarmare nucleară.