O româncă moare la catedrala Saint Paul's din Londra - sinucidere?

patinatoare.jpg

Lidia Drăgescu
Lidia Drăgescu a căzut de la mai bine de 30 de metri în Galeria Șoaptelor din Catedrala St Paul
Image source: 
PA News

O studentă și patinatoare româncă a murit la catderala Saint Paul's din Londra, aparent într-un act de sinucidere. Lidia Drăgescu, în vârstă de 23 de ani, a căzut de la peste 30 de metri înălțime în Galeria Șoaptelor din celebrul lăcaș de cult din capitala britanică.

Asupra tinerei au fost găsite două note în care-și cerea iertare mamei și un altul către enoriașii catedralei care au văzut-o căzând.

Cele două note erau scrise în română și au fost înmânate mamei de către poliție. Din aceste note rezulta că studenta găsea lumea "un loc rău în care să trăiești" 

Potrivit cotidianului Mirror victima, care locuia în cartierul Romford din estul extrem al Londrei abia își începuse studiile biomedicale și visa să devină neurochirurg.

Personalul medical și poliția au ajuns la locul nefericitului eveniment, care a avut loc miercurea trecută, în câteva minute, dar studenta nu a mai putut fi salvată.

Pe site-ul oficial al catedralei a fost postat un anunț în care se exprimă ”profundul regret pentru moartea unui vizitator, care a avut loc în dimineața zilei de 11 octombrie 2017”

Accesul vizitatorilor în catedrală a fost oprit pentru tot restul zilei.

Vizitatoare regulată

Mama Lidiei, Isabela Drăgescu, a declarat presei că în ziua respectivă fiica ei a plecat de acasă, luându-și rămas bun ”ca de obicei”, anunțând că se duce cu autobuzul să viziteze catedrala, pe care o admira în mod deosebit.

Galeria ȘoaptelorSe pare că Lidia s-a aruncat în gol din Galeria Șoaptelor

”Nu mai am nici lacrimi să plâng... Era cea mai frumoasă ființă, fiica mea cea bună, prietena mea... Era prea tânără să moară, avea toată viața înainte”, a declarat Isabela Drăgescu, în vârstă de 44 de ani, citată de Evening Standard.

Lidia se mutase din România în Marea Britanie în urmă cu cinci ani și deținea, împreună cu mama sa, o companie de recrutare de forță de muncă numită KOD Services.

Catedrala St Paul's, construită în secolul XVII ca o replică la Catedrala Sfântului Petru de la Roma, este un monument important din Londra, fiind vizitată anual de milioane de turiști din întreaga lume.