ViaSport s-a închis. Organizatorii cer lămuriri Primăriei

Evenimentele sportive care se desfăşoară, de 7 veri, la sfârşit de săptămână, pe Şoseaua Kiseleff din Capitală au fost anulate. Decizia a fost luată de primarul general al Bucureştiului, iar în motivaţia trimisă asociaţiei care organizează „Via Sport”, municipalitatea susţine că în zonă se desfăşoară „lucrări edilitar-gospodăreşti”.

Funvertising, asociaţia care în ultimii ani a organizat în colaborare cu Primăria Generală a Capitalei evenimentele generic numite Via Sport, anunţă că începând de vineri, toate activităţile sportive şi de relaxare de pe Şoseaua Kiseleff au fost anulate. Organizaţia scrie pe site-ul său că a primit, joi după-amiază, o comunicare oficială din partea municipalităţii. 

Ţinând seama că Administrația Străzilor înștiințează cu privire la faptul că pe un număr de bulevarde din București au fost demarate lucrări edilitare, vă rugăm ca începând cu data prezentei să procedați la eliberarea zonei de desfășurare a evenimentului, întrucât, în temeiul art.10 lit. b din Legea nr 60/1991 republicată, se interzice desfășurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul și pe traseele unde acestea ar urma să se desfășoare, se execută lucrări edilitar-gospodărești”, scrie în comunicat, conform www.viasport.ro.

Organizatorii susţin că, săptămânile trecute, Primăria le-a oferit un alt spaţiu în care să-şi desfăşoare activitatea, şi anume Parcul Tineretului – Platoul din fața Liceului Șincai.  Alex Zamfir, de la ONGul care organizează evenimentul, explică la RFI de ce oferta a fost refuzată: "Nu este o variantă acceptabilă pentru că sloganul evenimentului nostru este STOP Trafic, START Joc. Adică din start ne propunem ca în timpul verii şi pe perioada weekendului, să reducem traficul şi să redăm străzile bucureștenilor. Dacă într-adevăr Kiseleff e o problemă, aşteptăm o ofertă pentru o stradă similară din centrul Capitalei pentru a ne putea continua activităţile, să ne jucăm în aer liber şi să reducem poluarea.

 

ASCULTĂ: Alex Zamfir, intervievat de Ioana Haşu
2235

Facebook comments