Rămâi cu bine

ramai_cu_bine.jpg

Coperta cărţii "Rămâi cu bine"

Volumul "Rămâi cu bine" conţine scrisori care au fost trimise de Seneca acum 2000 de ani şi acum au ajuns la noi. Ramâi cu bine nu este doar o formă de a lua rămas bun la incheierea unei scrisori, ci şi o aducere aminte: “Eu plec, tu rămâi cu tine. Întotdeauna eşti cu tine. Ai grijă de ceea ce este cu adevărat al tău - timpul tău şi partea ceea bună din tine!”

Editura Seneca arată, la un an de la apariție, precum un tânăr în ascensiune. Are un plan editorial ambițios, din care a realizat deja un raft de cărți alese cu grijă și puse în pagină cu migală și imaginație. Au apărut deja multe dintre volumele scrise de Seneca (cca. 4 î.Hr. – d. 65): Scrisori către Lucilius (două volume), Alt timp nu am. Despre scurtimea vieţii şi Despre viaţa fericită; Linişte, vă rog. Despre liniştea spiritului şi Despre tihnă; M-ai întrebat de ce. Despre providenţă şi Despre fermitatea înţeleptului, Rămâi cu bine, Scrisori către Lucilius.

Pentru că se adresează cu precădere tinerei generații, cărtile lansate beneficiază de o grafică inedită. Pentru ilustrare au fost folosite desene realizate special de elevi la Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Sasha Staicu, Ștefana Sora, Andrei-Florin Măceșanu și Ștefan Procopie s-au inspirat din textele lui Seneca și le-au însuflețit prin imagini care să le reprezinte, dar care le reflectă în același timp și propria lor personalitate.  

Volumul „Rămâi cu bine“ continuă colecţia „În DOI“.

„În DOI“ – pentru că sunt Dialoguri. „În DOI“– pentru că seria este făcută de doi. Primul este filozoful roman Seneca, cu textele scrise acum 2000 de ani. Al doilea este un tânăr student român de la Arte, cu dese-nele concepute după text. „În DOI“ – pentru că în faţa cărţii rămân doi – Autorul şi Cititorul. Cartea începe să trăiască doar atunci când începe să interacţioneze cu cel care o ţine în mână. Atunci când Cititorul regă-seşte în ea pe el însuşi.

RFI România te invită la concurs:

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Rămâi cu bine". Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

  • Tiberiu Novac

  • Maria Beres

  • Demetrescu Horatiu Gabriel