Fugara

coperta_fugara.jpg

Coperta cărţii "Fugara"

Cartea scriitoarei Alice Munro cuprinde opt povestiri extraordinare despre natura infinit oscilantă şi surprinzătoare a dragostei. 

De la prima povestire, despre o tânără femeie care se dovedeşte incapabilă să-şi părăsească soţul, deşi îşi închipuie că este hotărâtă s-o facă, până la cele trei povestiri ce dezvăluie emoţiile complexe ale eroinei lor, o femeie pe nume Juliet, oamenii despre care scrie Munro – femei de toate vârstele şi stările sociale, cu prietenii, părinţii şi copiii lor – capătă sub ochii noştri o viaţă absolut reală, ca şi cum ne-ar fi vecini. Scriitoarea are darul miraculos de a face povestirile acestea la fel de autentice şi de memorabile ca povestea propriei noastre vieţi.

"A devenit un obicei ca Munro să fie numită unul dintre cei mai buni scriitori în viață. Luaţi oricare dintre cele opt povestiri din Fugara și veţi vedea de ce.“   (Time)

„Fugara este o carte atât de bună, încât nu vreau s-o discut într-o recenzie. Nici citatele, nici vreun sumar nu pot da seamă de calităţile ei. Singurul mod în care o puteţi aprecia cu adevărat este s-o citiţi. ... Revin de aceea la îndemnul de la care am pornit: Citiţi-o pe Munro! Citiţi-o pe Munro!“ (Jonathan Franzen, The New York Times Review of Books)

„Fugara... s-ar putea să fie opera de căpătâi a unuia dintre cei mai sagace cercetători ai sufletului omenesc. În orice caz, o carte cu mult înaintea timpului său.“ (USA Today)

„N-ai niciodată de unde să ştii cum se va sfârşi o povestire de Munro, ci doar că va lăsa în urma ei o dâră incandescentă de pătrundere psihologică.“   (Publishers Weekly)

 

 

 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Fugara ".
 
Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

Liviana Ionescu

Alexandra Andreea

Radu Cirligeanu

Demetrescu Horatiu Gabriel

Iulia Boiu