Filmul "Nymphomaniac Vol. II", de Lars von Trier, interzis în cinematografele româneşti

filmul_nymphomaniac_vol_ii_de_lars_von_trier_interzis_in_cinematografele_romanesti.jpg

Filmul "Nymphomaniac Vol. II", interzis în cinematografele din România.

Filmul "Nymphomaniac Vol. II" a fost interzis în cinematografele româneşti, după ce a primit din partea Centrului Naţional al Cinematografiei clasificarea "I.M.-18-XXX", adică filme interzise minorilor şi proiecţiei cu public.

Filmul "Nymphomaniac Vol. II", de Lars von Trier urma să aibă premiera în România pe 7 februarie.

Decizia CNC poate fi contestată de distribuitorul Independenţa Film, după ce va primi informarea oficială.

"Nymphomaniac Vol. I" este deja difuzat în cinematografele din România din 17 ianuarie, primind de la CNC clasificarea "I.M.-18".

România este singura ţară europeană în care filmul "Nymphomaniac Vol. II" este interzis, potrivit distribuitorilor. În Franţa şi Germania, de exemplu, filmul este interzis minorilor sub 16 ani, iar în Danemarca, celor sub 15 ani.

"Nymphomaniac" prezintă povestea erotică a unei femei care şi-a pus diagnosticul de nimfomană. Bătrânul burlac Seligman o descoperă într-o iarnă pe Joe, bătută şi prăbuşită pe o alee lăturalnică. O ia acasă şi o îngrijeşte, în timp ce încearcă să afle câte ceva despre ea. Seligman îi ascultă povestea vreme de opt capitole.

Filmul îi are în distribuţie, între alţii, pe Charlotte Gainsbourg, Stellan Skarsgård, Uma Thurman, Willem Dafoe, Shia LaBeouf, Christian Slater.

UPDATE: Comisia de clasificare a filmelor a CNC are la dispoziţie cel mult  10 zile pentru a soluţiona contestaţia distribuitorului filmului "Nymphomaniac Vol. II", Independenţa Film, de la data depunerii acesteia, se arată într-un comunicat al Centrului.