Brazilia a lansat primul său satelit pentru monitorizarea defrişărilor din Pădurea Amazoniană

amazonia_1.jpg

Satelitul "Amazonia 1" a fost lansat cu succes spre orbită de la Centrul Spaţial Satish Dhawan din India
Image source: 
Facebook/ ISRO - Indian Space Research Organisation

Brazilia a lansat în spaţiu primul său satelit pentru a monitoriza defrişările din Pădurea Amazoniană, a anunţat duminică Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale (INPE), citat de agenţia DPA.

Denumit "Amazonia 1", satelitul a fost lansat cu succes spre orbită la ora locală 1:54 (4:54 GMT) de la Centrul Spaţial Satish Dhawan din India. Acesta este "primul satelit de observare a Pământului proiectat, integrat, testat şi operat în totalitate de Brazilia", potrivit unui comunicat al Institutul Naţional de Cercetări Spaţiale, precizează Agerpres.ro.

Amazonia 1 urmează să trimită imagini pentru monitorizarea mediului şi a activităţilor agricole din Brazilia.Camera cu care satelitul este dotat poate să fotografieze orice locaţie de pe Pământ la fiecare cinci zile, o caracteristică descrisă de INPE drept "extrem de valoroasă" datorită faptului că nu este întotdeauna garantată obţinerea unei imagini clare, neafectată de prezenţa norilor.

Cu puţin timp înainte de lansare, INPE a suspendat granturile a peste o sută de oameni de ştiinţă, se menţionează în raport