Actorul Christopher Plummer a încetat din viaţă la vârsta de 91 de ani

Artistul era celebru pentru rolul căpitanului von Trapp, alături de Julie Andrews, în musicalul de succes „Sunetul muzicii”. Plummer nu a avut niciodată cuvinte de laudă la adresa acestei pelicule, ironizând-o sau, cel mai des, refuzând cu obstinație să vorbească despre ea.

Anunţul decesului a fost făcut de impresarul său, citat de media americane, relatează AFP. „Chris era un om extraordinar care şi-a iubit şi respectat profund profesia”, a declarat Lou Pitt, prieten şi impresar al actorului timp de zeci de ani. Christopher Plummer a avut o carieră de 75 de ani şi la vârsta venerabilă de 82 de ani a fost distins cu primul său Oscar, în 2012, pentru un rol secundar alături de Ewan McGregor şi Mélanie Laurent în ''Începătorii''.

Plummer nu a încetat să-și arate frustrarea născută din limitările personajului său. Actorul a declarat în repetate rânduri că personajul von Trapp a fost unul lipsit de umor, care i-a adus un mare deserviciu, marcându-i în mod nedrept și regretabil cariera. a fost multă vreme de-a dreptul „terorizat' de faptul că Von Trapp a fost „marca' sa pentru toată cariera, că a fost categorisit drept un actoraș dulceag și simpluț, plăcut, dar limitat. „Nu mi s-a părut că e cel mai bun rol al meu. Am vrut chiar să scap cu orice preț de imaginea perfectului căpitan Von Trapp. Mi se părea o dulcegărie desuetă“, declara, la un moment dat, actorul.