Simona Halep, calificare fără efort în optimile de la Roland Garros

hapel_paris.jpg

Image source: 
Facebook

Simona Halep a declarat, sâmbătă, după victoria obţinută cu 6-2, 6-1, cu Lesia Ţurenko din Ucraina, că meciul a fost unul complicat, chiar dacă scorul nu arată acest lucru. "A fost un meci complicat, chiar dacă scorul nu arată neapărat asta. A trebuit să fiu concetrată, am făcut tot ce am putut pentru a o domina şi sunt foarte bucuroasă că am reuşit să mă calific în al patrulea tur. Mă gândesc în toate ziele la victoria mea de aici, de anul trecut, este cea mai frumoasă amintire din viaţa mea", a declarat Halep, după meci, potrivit lequipe.fr.

Simona Halep, locul 3 WTA, s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, sâmbătă, în 55 de minute, cu 6-2, 6-1, pe Lesia Ţurenko din Ucraina, locul 27 WTA. Adevărul.ro notează că există câteva jucătoare în circuitul WTA pe care Simona Halep ”le va învinge şi dacă e trezită din somn, la trei dimineaţă” iar Lesia Tsurenko e una dintre ele.  ”Ucraineanca de 30 de ani pierde în faţa Simonei, începând din 2009, iar în ultimii zece ani a luat un singur set în opt confruntări cu Halep! Trendul înfrângerilor categorice a continuat, aşa cum era de aşteptat, şi la French Open 2019.   Primul set a durat doar 31 de minute şi a fost, cât de cât strâns, în primele două game-uri în care fiecare sportivă a făcut câte un break, Simona punctând prima. De la 1-1 până la 6-2, scor cu care s-a încheiat setul, Tsurenko a mai câştigat...opt puncte!   Setul doi a continuat în acelaşi mod, cu Halep spulberând-o pe Tsurenko cu 6-1 în 26 de minute.    În optimile French Open, Halep va juca fie cu Puig (59 WTA), fie cu Swiatek (104 WTA)”.

Victoria lui Halep a fost salutată și de organizatori mai ales că ea joacă la French Open 2019 din postura de campioană en-titre. Adevărul.ro mai subliniază că French Open rămâne turneul preferat al Simonei Halep, ”dovadă că are şi trei finale la Roland Garros, iar Paris e oraşul care a cucerit-o definitiv pe constănţeanca de 27 de ani.   De fapt, chiar zilele trecute, Simona a mărturisit că, atunci când e în vacanţă, dă o fugă la Paris, fiindcă iubeşte acest oraş.   Având în vedere această relaţie specială existentă între Halep şi turneul de la French Open, organizatorii o tratează pe Simona ca o adevărată regină. Astăzi, după victoria scurtă obţinută de româncă în faţa lui Tsurenko (27 WTA), contul de Twtitter de la French Open a salutat victoria fostului lider mondial”.