Mohamed Salah, în top 100 TIME al celor mai influenţi oameni din lume

mohamed_salah.jpg

Atacantul echipei Liverpool, Mohamed Salah
Image source: 
facebook/Mohamed Salah

Mohamed Salah, vedeta în vârstă de 26 de ani a lui Liverpool, a fost inclus de revista TIME în topul celor mai influenţi 100 de oameni din lume. În numărul din această săptămână, egipteanul a atins un subiect delicat din Orientul Mijlociu, referitor la drepturile femeilor, informează Mediafax.

“Cred că trebuuie să schimbăm modul în care tratăm femeile în cultura noastră. Nu este un lucru opţional! Susţin şi mai mult femeile faţă de cum o făceam înainte. Cred că merită mai mult decât ceea ce primesc acum", a declarat Salah, pentru Time. Acesta le-a spus jurnaliștilor că nu îşi petrece timpul liber într-un mod deosebit, preferând să stea alături de fetiţa sa, în vârstă de cinci ani: "Îmi trăiesc viaţa într-un mod normal. În mare parte stau acasă, nu-mi place să ies afară", a mai spus Mohamed Salah.

În acest sezon, Salah a marcat 22 de goluri pentru Liverpool. Echipa sa este aproape de calificarea în semifinalele Ligii Campionilor, după ce, în manşa tur a sferturilor, a învins-o pe FC Porto, scor 2-0.

Liverpool l-a transferat pe Salah în 2017, pentru 42 de milioane de euro, după un sezon bun avut la AS Roma. Egipteanul a avut un sezon excepţional, marcând de 44 de ori, fapt care l-a făcut foarte celebru în rândul fanilor din ţara sa şi nu numai.