Românii sunt din ce în ce mai interesați să bea vin de calitate și investesc în cursuri

marian-ivanescu.jpg

Marian Ivănescu, director general crama Alira

Marian Ivănescu, director general cramă boutique Alira: "Încă moștenim tendința spre a consuma vinuri mai dulci și preponderent albe. Se observă o migrație tot mai puternică dinspre vinurile dulci spre cele seci."

Românii devin din ce în ce mai tentați să bea vin de calitate. O spune la RFI Marian Ivănescu, director general la această cramă boutique. El constată că pasionații de vin au început să se educe în acest domeniu. Mai exact fie merg la cursuri dedicate, fie participă la degustări.

În materie de preferințe, "încă moștenim tendința spre a consuma vinuri mai dulci și preponderent albe" notează Ivănescu. Se observă totuși o migrație tot mai puternică dinspre vinurile dulci spre cele seci și o creștere a apetenței pentru vinurile rose, spune el.

 

 

Marian Ivănescu, director general cramă boutique