Prezenţe franceze la Festivalul "Undercloud 2017" - interviu cu regizoarea Chris Simion

index.jpg

Image source: 
credit foto: Undercloud

La iniţiativa şi sub bagheta inspirată a regizoarei Chris Simion, Festivalul “Undercloud”, dedicat companiilor independente, a crescut an de an, a devenit unul internaţional şi a ajuns la a zecea ediţie. In jur de 40 de spectacole sunt programate la această nouă ediţie care a început pe 22 august şi se va încheia pe 31 august.

"Undercloud" are ambiţia de a demonstra că în spaţiul teatrului independent sunt create spectacole importante şi curajoase, multe axate pe social şi cu un ton critic şi chiar insolent pe care nu-l regăsim în sfera teatrului subvenţionat.

Remarcabilă este anul acesta prezenţa franceză. Trei mari nume figurează pe afiş: Frédéric Beigbeder, Pascal Bruckner şi Eric-Emmanuel Schmitt. Primul dintre ei, romancierul Frédéric Beigbeder, a fost deja prezent week-end-ul trecut la Bucureşti iar al doilea, filozoful şi eseistul Pascal Bruckner este aşteptat marţi 29 august.

Colegul nostru Matei Vişniec a stat de vorbă cu regizoarea Chris Simion care ne informează printre altele că Pascal Bruckner a scris un text special pentru viitorul teatru independent, “Griviţa 53” creat de iniţiatoarea festivalului “Undercloud”.

612

Facebook comments