O piață din Paris va purta numele compozitorului român George Enescu

Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu: „În anul Enescu, este unsuperb omagiu adus compozitorului român.”

”În acest arondisment, nu departe de Opera din Paris, va fi amplasată Piața Enescu - este locul în care compozitorul și violonistul roman și-a petrecut cea mai mare parte a anilor parizieni.  Decizia primăriei Parisului încheie într-un mod cum nu se poate mai frumos Anul Enescu, aflat sub patronajul celor doi președinți, Klaus Iohannis și Emmanuel Macron. De la prezența Orchestrei Naționale a Frantei la cea de-a 25-a ediție a Festivalului Enescu până la sublima montare a operei Oedip la opera Bastille, numeroase au fost omagiile pe care România și Franța le-au adus lui George Enescu, la 140 de ani de la naștere” a precizat la RFI, Ambasadorul României la Paris, Excelența Sa Luca Niculescu. 

Totodată, ambasadorul României în Franța a mulţumit pentru colaborare primarului adjunct al Primariei Parisului, Laurence Patrice, primarului arondismentului 9, Delphine Bürkli şi preşedintelui grupului de prietenie din Adunarea Naţională, André Chassaigne.

Marele compozitor român George Enescu a murit, în dimineața zilei de 4 mai 1955, la Paris, la hotelul situat aproape de Place de l'Étoile, unde se mutase la începutul iernii. Muzicianul suferise, încă din iulie 1954, de hemipareză, de atunci fiind imobilizat la pat în micul apartament în care locuia în Paris.