Daniel Craig, pentru ultima oară în rolul lui James Bond

Marţi seară, la Royal Albert Hall din Londra, a avut loc premiera mondială a ultimului film din seria „James Bond” cu Daniel Craig în rolul Agentului 007. Evenimentul s-a bucurat de prezenţa ducilor de Cambridge şi a prinţului Charles, precum şi a numeroase staruri, între care Rami Malek, Ana de Armas şi Billie Eilish.

Potrivit AFP, filmul va intra joi în cinematografele din Londra iar pe 6 octombrie va fi lansat în Franța.

Lansarea a avut loc cu 18 luni mai târziu decât dusese stabilit iniţial, din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Daniel Craig a declarat pentru BBC Radio 5 că rolul a fost „incredibil de important pentru cinema şi istorie şi greutatea asta a fost pe umerii mei un timp. Am fost incredibil de norocos. Sunt incredibil de mândru, dar e momentul să merg mai departe”.

Două generaţii din familia regală au venit la premieră: ducilor de Cambridge li s-au alăturat prinţul Charles şi Camila Parker-Bowles, ducesa de Cornwall.

Prințul Charles în dialog cu Daniel Craig în timpul seratei de la Royal Albert Hall, Londra, 28 septembrie 2021; Foto: AFP

Actriţa Naomie Harris, care interpretează rolul Moneypenny pentru a treia oară, a spus că a fost „o seară emoţionantă” tocmai pentru că este ultimul „James Bond” al lui Craig.

„Sper să atragă oamenii înapoi în cinematografe”, a spus Harris.

Biletele pentru proiecţiile „No Time to Die” au fost puse în vânzare în urmă cu o săptămână, iar în Marea Britanie au fost vândute, până luni, peste 175.000.

Producţia „Nu e vreme de murit/ No Time to Die” cu buget de 200 de milioane de dolari este regizată de Cary Joji Fukunaga.

Din distribuţie fac parte Rami Malek, Lashana Lynch, Léa Seydoux, Ana de Armas, Ben Whishaw şi Christoph Waltz.

Acţiunea din „No Time to Die” are loc după cinci ani de la evenimentele din „Spectre”, când Bond a decis să lase în urmă viaţa de agent secret şi să se bucure de libertate în Jamaica. Liniştea lui nu a durat însă foarte mult, pentru că vechiul lui prieten din CIA, Felix Leiter, are nevoie de serviciile lui. Aşa ajunge pe urmele unui infractor misterios care are pe mâini o nouă şi foarte periculoasă tehnologie.