George Martin, părintele seriei „Urzeala Tronurilor” semnează un nou contract cu HBO

george_martin.png

George Martin la ceremonia de decernare a premiilor Emmy, Los Angeles, California, septembrie 2019
Image source: 
AFP via France24

George R. R. Martin, părintele universului „Urzeala Tronurilor”, a semnat cu  HBO, canalul de televiziune american, un contract pe o perioadă de cinci ani, pentru a dezvolta „noi conținuturi”, care ar putea include noi aventuri cu eroi și dragoni în lumea Westeros.

George Martin, a cărui serie de romane „Cântec de gheață și foc” a dat naștere serialului de succes ”Urzeala Tronurilor”, lucrează deja la o adaptare a romanului ”Fire & Blood”, a cărui acțiune se petrece cu 300 de ani mai devreme decât cea din „Cântec de gheață și foc”. Serialul spin-off se numește „House of  the Dragon” și va apărea în 2022.

Grupul WarnerMedia, care deține canalul HBO, a anunțat săptămâna aceasta, într-un comunicat oferit agenției de presă Agence France-Presse (AFP), că autorul a semnat „un contract global pe o durată de cinci ani” pentru „a dezvolta conținut pentru HBO și HBO Max”.

Comunicatul nu specifică totuși dacă acest contract include și alte proiecte situate în universul „Urzeala Tronurilor”. Serialele spin-off sunt inevitabile după succesul de care s-a bucurat „Urzeala Tronurilor”, cu 59 de nominalizări la premiile Emmy Awards datorită audienței tot mai mari în decursul a opt sezoane.

Potrivit revistei de specialitate Hollywood Reporter, contractul în valoare de câteva zeci de milioane de dolari ar include și adaptarea poveștii reginei războinice Nymeria, care ar fi domnit cu un mileniu înainte de acțiunea din „Urzeala Tronurilor”, al cărei titlu provizoriu ar fi „10.000 Ships”.

Printre proiectele luate în considerare, se află și „9 Voyages”, care va fi realizat de  producătorii serialului istoric ”Rome” dar și o poveste ”întunecată”, a cărei acțiune se petrece într-un cartier sordid și rău famat din orașul Port-Réal, sub numele de „Culpucier” („Fleabottom” în versiunea originală), ambele conturate în jurul universului Westeros.

Se zvonește că „Tales of Dunk and Egg”, colecția de nuvele a lui George R. R. Martin va fi de asemenea adaptată într-un serial de televiziune, povestea unui cavaler rătăcitor și a scutierului său.

În comunicatul de presă, grupul WarnerMedia confirmă faptul că scriitorul va face parte din echipa de producție a două proiecte HBO, inspirate din operele altor autori de romane fantastice: „Cine se teme de moarte?” („Who fears death?”) de Nnedi Okorafor și „Roadmarks” de Roger Zelazny.

George Martin este implicat și în adaptarea pentru Netflix a uneia dintre primele sale nuvele, „Regii nisipurilor” („Sandkings”). Fanii serialului „Urzeala Tronurilor” își fac griji că autorul, în vârstă de 72 de ani, nu va reuși să-și termine ciclul literar și asta din cauza multiplicării proiectelor pentru serialele televizate.

În curând se împlinesc zece ani de la publicarea ultimului volum „Dansul Dragonilor” („A Dance with Dragons”) din seria „Cântec de gheață și foc” („A Song of Ice and Fire”).

 

Traducere de Andreea Sefciuchevici, după France24