Ce vedem în weekend-ul 19-21 martie

Cu 9 județe aflate în scenariu roșu scena culturală și de evenimente a României pare intrată într-o ușoară hibernare. Lucrurile nu sunt din fericire chiar atât de grave mai ales online. Andreea Pietroșel vă oferă 3 alternative pentru petrecerea weekend-ului care tocmai începe.

După un an de pandemie în care stresul și anxietatea au devenit constante în viața noastră și ne-au afectat atât echilibrul psihic cât și pe cel fizic, perspectivele par sumbre la prima vedere.


habits.despre mișcare
Image source: 
Societatea Omului Sănătos

Pentru a contracara efectele adverse Societatea Omului Sănătos a lansat habits., o serie de conversații contemporane despre corp, minte și spirit pe care Alexandra Gătej, cofondatoarea Societății le descrie ca o explorare „pe viu” a capacității umane de a dezvolta obiceiuri sănătoase care au un impact fundamental asupra economiei, sistemelor de sănătate, vieții individului și asupra societății.


Classix Festival 2021
Image source: 
Classix Festival 2021

Conversațiile pot fi urmărite online până în momentul în care restricțiile vor permite organizarea evenimentelor în format fizic. Tot în format fizic a fost organizat la Iași festivalul Classix. Organizatorii și-au dat seama încă o dată de importanța contactului dintre public și artist și au profitat de faptul că scenariul galben a permis organizarea evenimentelor cu public, chiar dacă oamenii au avut acces doar în 30% din spațiu. Patricia Butucel este co-fondator și director Classix.

Cu cinematografe închise în aproape toată țara oferta de filme care pot fi vizionate online devine din ce în ce mai tentantă. Dincolo de producțiile de pe platformele de video streaming, vă atrag atenția asupra  #FiveFilmsForFreedom.

 

O nouă ediție de scurtmetraje cu tematică LGBT organizată de British Council Romania în parteneriat cu festivalul internațional BFI Flare. Sonia Constantin de la British Council Romania spune că festivalul e online până pe 28 martie.

Parte din UE - proaspăt numita zona de libertate LGBT, România face pași fermi spre inclusiunea comunității queer și nu vorbim doar despre cei juridici. Cultura queer este adusă în atenția cititorilor pe care Publisol, o editură înființată la finalul anului trecut, îi ajută să descopere mai rapid cărțile cu tematică sau personaje LGBT.


Campanie signalistică queer Publisol
Image source: 
Editura Publisol

Una dintre cărțile deja publicate este Kira Kiralina în care regăsim unul dintre primele persoanaje LGBT din literatura română spune Răzvan Andrei, redactor-șef la Publisol.

Weekendul nu se anunta foarte insorit asa ca sper ca recomandarile mele sa va ofere o alternativa placuta.