Oamenii care fac Orașul

Hope and Homes for Children Romania

Campanie donații Hope and Homes for Children Romania
Image source: 
Quartz Media

Săptămâna aceasta la Oamenii care Fac Orasul vă propune o escapadă pe timp de pandemie. E o excursie pe care o facem, în siguranță, în Bărăgan, prin simplul fapt că e virtuală. Dar mai întâi facem o oprire scurtă în capitală care a răsunat luni de acorduri din muzică de Bach. Au venit direct din vioara Stradivarius aflată în grija lui Alexandru Tomescu.

 

Săptămâna aceasta la Oamenii care Fac Orasul Andreea Pietrosel ne propune o escapada pe timp de pandemie. E o excursie pe care o facem în siguranță în Bărăgan, prin simplul fapt că e virtuală. Dar mai întâi facem o oprire scurtă în capitală care a răsunat luni de acorduri din muzică de Bach. Au venit direct din vioara Stradivarius aflata in grija lui Alexandru Tomescu.

Luni seară Fântânile de pe Bulevardul Unirii au creat pentru câteva ore un cadru feeric. Colorată în albastru intens,  apa a creat cadrul natural pentru ca Alexandru Tomescu să-și acordeze vioara și să ofere un preludiu în mi major de Bach trecătorilor. Evenimentul a avut loc la puține grade peste zero iar scopul a fost unul nobil: strângerea de donații pentru copiii care au trecut sau trec prin trauma separării de părinți și a instituționalizării. În România, anul acesta peste 4.800 de copii trăiesc în 166 de centre de plasament.

 

 

Explorator în Bărăgan

Sunetul este cel care ne ghidează și în următoarea oprire pe care o facem în Bărăgan unde Itinerama ne invită să fim exploratori. De ce Bărăgan? Pentru că este o zonă ignorată până acum de turiști deși cei mai mulți dintre noi o traversăm în fiecare an când mergem fie în vacanțele din Bulgaria, pe litoralul românesc sau în Delta Dunării spune managerul de proiect Cristian Curus.

 

 

 
Oamenii care fac Orașul cu Andreea Pietroșel