Weekend canicular, dar abundent în evenimente culturale

Pandemia de coronavirus nu a sufocat complet peisajul cultural din România. Curajoșii iau toate măsurile de siguranță și încearcă să mențină un contact direct cu publicul. Așa se face că weekend-ul vine cu o ofertă culturala variată pentru cei care se mai află încă în capitală.

În această seară și mâine puteți viziona filme care vă vor ajuta să călătoriți măcar cu gândul. Se întâmplă la proiecțiile din grădina cinematografului Elvire Popesco realizate în cadrul unui Warm Up Party pregătit de Itinerama Travel Film Festival. Vineri și sâmbătă noaptea puteți urca pe una dintre cele mai emblematice clădiri de pe Calea Victorie la o nouă ediție Nocturne De Poezie realizată de ARCEN, iar sâmbătă cei mici, dar și adulții se distrează cu Diana Popescu la lansarea cărții ei în care personaj principal e Luna și aventurile ei în lumea cuvintelor sucite.

Nocturne de Poezie, ediția VI: Nu putem fi sănătoși, dacă nu suntem fericiți

Începând cu ora 18.30 iubitorii de poezie contemporană pot asculta versurile preferate citite de poeții invitați la cea de-a șasea ediției a Nocturnelor de Poezie, proiect realizat de ARCEN. Edmond Niculușcă anunță o ediție specială dincolo de măsurile de siguranță impuse de pandemie.

"Ediția a VI-a a Nocturnelor este cea mai mare de până acum. Avem 19 poeți invitaț, 6 dj și 12 ediții, iar primele 4 întâlniri sunt deja sold out", spune Edmond.

Aventurile Lunei în lumea cuvintelor sucite


Image source: 
Editura Vellant

Dacă aveți copii sau suflet de copil, Diana Popescu a scris exact pentru voi. Jurnalist cultural cu vechi ștate de plată, Diana se gândea de mult la o carte în care să vorbească despre pasiunea ei pentru cuvinte și, de ce nu, să atragă copiii spre lectură.

"Aventurile Lunei în lumea cuvintelor sucite" este tipărită la Editura Vellant și se lansează sâmbătă la ora 12.00, la Cărturești Modul.