Cum se reinventează cultura de club în plină pandemie

culture_cannot_be_stopped.jpg

Club culture in Covid-19 times

Pandemia de coronavirus a pus lacătul pe tot ce înseamnă zona de diverstisment. Cluburile sunt închise în România deja de două luni, iar angajații lor stau tot de atunci în șomaj.

Problema se află în vizorul Rețelei Institutelor Culturale Naționale din Europa care organizează în România o serie de discuții la care sunt invitați la aceeași masă artiști din zona independentă pentru a face schimb de exemple de bune practici. 

 

Cultura nu poate fi oprită

 

Cum arată cultura de club și muzica electronică în perioada Covid-19? În România nu atât de bine, din moment ce artiștii, promotorii și tehnicieni, toți cei care se asigură de bunul mers al unei petreceri se confruntă acum cu o situație precară.

 

Cum se transformă scena de clubbing pe timp de pandemie și cum e forțată muzica electronică să își reconfigureze infrastructura economică, răspunsuri găsim în seria de discuții live Eunic Mixers.

 

Tamina Bojoancă de la Goethe Institut spune că la această discuție accentul se pune pe  modul de comunicare pe care ar fi indicat să îl abordeze cluburile pentru a supraviețui pandemiei. Ca exemplu de bune practici, l-au invitat ca speaker pe Lutz Leichsenring. Un german care a avut o idee inedită - United We Stream.

 

EUNIC MIXERS este o serie de discuții live, online, despre adaptările sectorului cultural la schimbările din perioada pandemiei, cu invitați din țările europene reprezentate de institutele culturale din rețeaua EUNIC, alături de practicanți culturali români spune Cristiana Tăutu de la British Council.În această seară la ora 19.00 puteți afla în direct de pe pagina de facebook Eunic România de la Lutz Leichsenring, inițiatorul platformei United We Stream și Andrei Crăciun, fondatorul clubului Kran/ Krănuț cum arată cultura de club în perioada pandemiei și care sunt perspectivele de repliere într-un viitor incert.

 

 
Cultura de club în timp de pandemiei. Repliere și perspective