Scriitorul Bryan Washington, câştigătorul Premiului „Dylan Thomas” 2020

dylan.png

Image source: 
Facebook / Dylan Thomas Prize

Scriitorul american Bryan Washington a câştigat ediția din acest an a Premiului „Dylan Thomas”, a anunţat Universitatea din Swansea, citată de BBC.

Juriul a ales colecţia de povestiri „Lot” semnată de Washington, care reprezintă şi debutul lui literar, dintr-o listă scurtă de şase autori internaţionali.

„Este o voce reală, unică, de neuitat, generoasă şi blândă şi una care ne oferă întreaga experienţă a vieţii”, a transmis juriul, citat de BBC.

Washington a început să scrie „Lot” în 2016, o carte care analizează viața interioară a concetăţenilor săi marginalizaţi.

Lista scurtă de anul acesta a fost alcătuită din: „Surge”, de Jay Bernard, „Flèche”, de Mary Jean Chan, „Inland”, de Téa Obreht, „If All the World and Love were Young”, de Stephen Sexton, „On Earth We're Briefly Gorgeous”, de Ocean Vuong, şi „Lot”, de Bryan Washington.

Premiul în valoare de 30.000 de lire sterline este acordat scrierilor în limba engleză semnate de autori cu vârste de până la 39 de ani. Distincția onorează memoria marelui poet și scriitor galez Dylan thomas (1914-1953) și se acordă anual, cu unele întreruperi, începând din 1980, de către Universitatea Swansea din Țara Galilor, Marea Britanie.