Filme românești de top disponibile gratuit online

filme.png

Image source: 
cinepub.ro

Deşi cinematografele din România au fost închise începând cu data de 18 martie a.c. pentru o perioadă nedeterminată, în contextul pandemiei de COVID-19, iubitorii de film au posibilitatea de a se bucura de acasă de numeroase producţii româneşti puse la dispoziție gratuit de platforma cinepub.ro.

Unul dintre cele mai recente filme adăugate în arhiva   "Ochi de urs" (1983), regia şi scenariul fiind semnate de Stere Gulea (n. 1943). Este o producţie a Casei de Filme Unu. Din distribuţie fac parte, printre alţii, Dragoş Pâslaru, Sofia Vicoveanca, Daniela Vlădescu, Iosif Stoian şi Valentin Uritescu. Pelicula are la bază nuvela omonimă a lui Mihail Sadoveanu (1880-1961).

Pentru prestaţia sa în rolul lui Culi, Dragoş Pâslaru a obţinut Premiul pentru Cel mai bun actor la Festivalul Internaţional de Film de la Santarem, Portugalia, din 1983, arată cinepub.ro.

Alte titluri disponibile: Sunt o babă comunistă (Stere Gulea), Poziția copilului (Călin Peter Netzer), Vulpe vânător (Stere Gulea), Câinele japonez (Tudor Cristian), etc

Cinepub este o platformă de distribuţie în regim legal a operelor cineaştilor independenţi sau ale celor care fac parte din patrimoniul naţional şi/sau internaţional. Arhiva de film a platformei este accesibilă 24/24, gratuit, în live streaming. În seara fiecărei zi de joi, este postată o peliculă în premieră, potrivit cinepub.ro.