Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu va fi exclusiv online

fits.jpg

Image source: 
Facebook / FITS

Organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) au anunţat, marţi, că în acest an va avea loc o ediţie specială online, difuzată integral pe Facebook, YouTube şi pe pagina oficială, în contextul pandemiei de COVID-19, fiind pentru prima dată în 27 de ani când festivalul nu va umple străzile şi sălile de spectacol din oraş, scrie Agerpres.

 

"În contextul pandemiei de COVID-19, organizatorii Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu au luat decizia reprogramării pentru anul 2021 a celor peste 500 de evenimente care ar fi trebuit să aibă loc la Sibiu anul acesta. Din dorinţa de a rămâne alături de public, chiar şi în aceste vremuri dificile, în perioada 12 - 21 iunie 2020 va fi organizată o ediţie specială FITS #online 'Puterea de a crede / Empowered', ce va fi difuzată integral online, pe canalele festivalului (Facebook, YouTube, website)", se precizează într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Preşedintele FITS, Constantin Chiriac, a declarat că acum cel mai important este să rămânem sănătoşi. "Trăim momente în care realitatea şi vieţile noastre, ale tuturor, sunt redefinite. Sper că fiecare dintre voi, toţi cei care ne sunteţi alături de 27 de ani, veţi reuşi să depăşiţi această perioadă cu bine. Ne gândim la cei care sunt afectaţi în mod direct de evoluţia pandemiei de COVID-19, la personalul medical din linia întâi, la toţi cei ale căror vieţi sunt afectate şi sperăm din toată inima ca revenirea în normalitate să vă găsească pe fiecare sănătoşi", a spus Constantin Chiriac.

"Am decis să rămânem alături de publicul din Sibiu şi din întreaga lume, în cadrul unei ediţii speciale online. Marile evenimente culturale ale lumii au nevoie de continuitate, iar în această perioadă de însingurare, fiecare dintre noi avem nevoie mai mult decât oricând de artă, în toate formele ei: teatru, dans, muzică, literatură; artă care să aline şi să ne dea forţă să credem în viitor. Cu acest crez puternic am luat decizia ca în acest an să oferim publicului o Ediţie Specială FITS #online 'Puterea de a crede / Empowered', în perioada 12 - 21 iunie 2020. Ediţia online a festivalului constituie o tranziţie de la o perioadă de criză, la o perioadă de normalitate", a adăugat Constantin Chiriac.

Zece zile, timp de 12 ore pe zi, FITS va oferi publicului, online, un program de transmisii care va include "marile spectacole ale lumii din zona de excelenţă a teatrului, operei, dansului, muzicii, circului contemporan, realizate de artişti consacraţi, care au primit de-a lungul timpului sau vor primi stele pe Aleea Celebrităţilor. Bursa de spectacole de la Sibiu, Therme Forum, întâlnirile din cadrul Platformei Doctorale, conferinţele speciale ale festivalului sunt evenimente care de asemenea nu vor lipsi din programul ediţiei speciale FITS #online."

FITS este considerat cel mai important eveniment cultural al anului la Sibiu. Practic, FITS a fost piatra de temelie pe care s-a construit tot programul Sibiu - Capitală Culturală Europeană 2007.