Ediţia 2020 a Festivalului DaKino, anulată. Ce spun organizatorii

dakino.jpg

Cea de-a 28-a ediţie a evenimentului a avut loc în martie 2019
Image source: 
fACEBOOK/DaKINO

Ediţia din acest an a Festivalului Internațional de Film DaKino a fost anulată. Motivul este  „subfinanţarea cronică”, au anunţat organizatorii într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al manifestării bucureştene.

„Așa au arătat sălile la festivalul nostru în ultimii ani – public numeros & interesat de propunerile noastre – ceea ce ne-a bucurat și ne-a obligat în aceeași măsură. Organizarea unui astfel de festival presupune o finanțare adecvată, cu sprijinul atât al partenerilor de stat, cât și al celor privați. Deși bugetul festivalului nu a fost pe măsura reală a nevoilor noastre, am reușit să organizăm ultimele două ediții ale DaKINO fără să renunțăm la principiile noastre. Sub-finanțarea deja cronică a Festivalului ne obligă să anunțăm astăzi, cu regret, că ediția din 2020 a DaKINO nu va putea avea loc”, au scris organizatorii.

„După 28 de ediții, însă, Festivalul Internațional de Film DaKINO nu trebuie să se oprească. Sperăm să vă anunțăm, tot aici, cea de-a 29-a ediție în 2021”, au adăugat aceștia.

Cea de-a 28-a ediţie a evenimentului a avut loc în martie 2019 și a prezentat în competiție scurtmetraje din țări precum România, Franța, Spania, Portugalia, Vietnam, SUA, Ungaria și Bulgaria. Marele premiu DaKINO 2019 a revenit peliculei "A Short Film About Education", de Sebastián Nemo Arancibia (Chile).

 
Tags: