2 evenimente culturale pentru weekend

one_night.jpg

One Night Gallery

One Night Gallery prezintă diseară la Circul Metropolitan București ANOMALICA – cel mai recent proiect al Mariei Bălan în care creaturi nemaivăzute pot fi întâlnite prin intermediul realității augmentate. Tot la circ, dar contemporan ne invită Gerogeta Corca și Paul Herzfeld duminică și luni seară la Linotip Centru Independent Coregrafic.

Vineri seară la Circul Metropolitan București vă așteaptă un spectacol inedit. Creaturi nemaivăzute și personaje hibrid prind viață în ANOMALICA, proiectul artistei Maria Bălan.

Cele 13 personaje prezentate în carte sunt rezultatul mai multor luni de muncă asiduă, folosind tehnica specială a linogravurii. Cu ele veți putea interacționa prin intermediul tehnologiei așa că pregătiți-vă să experimentați realitatea augmentată. Ce putem găsi diseară la circ aflăm chiar de la Maria Bălan.

Intrarea este liberă

Tot la circ rămânem, dar la un spectacol de circ contemporan. Duminică și luni seară la Linotip Centru Independent Coregrafic, Georgeta Corca și Paul Herzfeld joacă Unu pe Fata Unu pe Dos.  Acesta nu este un spectacol despre tricotat. E mai complicat și mai intens de atât.

E un spectacol despre emoții, despre o relație dinamică în care Georgeta Corca și Paul Herzfeld sfidează legile gravitației, în încercarea de a se convinge unul pe celălat că perspectiva ce le apartine este cea corectă. Am întrebat-o pe Georgeta Corca de ce au pus în scena un astfel de spectacol și mi-a răspuns că scena de circ contemporan din România este inexistentă.

 

 

 

Oamenii care fac orașul cu Andreea Pietroșel