Weekend cultural aglomerat în Capitală și la Sibiu

Expoziție MAITEC, festival de new media art la Uzina Electrică Filaret și Festivalul Tânăr de la Sibiu.

Început de lună cu premiere culturale. Muzeul Național de Artă din București a deschis cea mai amplă expoziţie din ultimul deceniu dedicată sculptorului român Ovidiu Maitec. Tot în domeniul artelor, dar al celor digitale, avem RADAR festivalul de new media art care reunește peste 50 de artiști. În fine, la Sibiu începe cea de-a cincea ediție a Festivalului Tânăr. 

Lemn – Aur – Lumină  -Sultana și Ovidiu Maitec

Despre Ovidiu Maitec Mircea Eliade spunea că este sculptorul care a introdus lumina în material iar criticii internaționali îl asemănau cu Constantin Brâncusi. La inițiativa fiului său Ștefan Maitec și a soției sale, Dana, la Muzeul Național de Arta se deschide iţie din ultimul deceniu dedicată marelui sculptor român Ovidiu Maitec și au ales sa spuna povestea de dragoste si de arta a unei dintre cele mai importante familii de artisti romani din ultimele decenii. Primul pas a fost documentarea prin cutiile cu amintiri.

RADAR (Romanian Artists Developing Alternative Realities), festival de new media art

La doi ani de la lansarea One Night Gallery, prima galerie de new media art, inițiatorii proiectului lansează RADAR, un festival de new media art care va avea loc între 1 și 3 noiembrie la Uzina Electrică Filaret după cum povestește unul dintre coordonatorii proiectului – Sorina Topceanu.

Festivalul Tânăr de la Sibiu

Schimbăm orașul și ajungem șl la Sibiu unde începe Festivalul Tânăr. Cu nume mari pe lista de invitati, Adrian Tibu, directorul festivalui spune că cinci spectacole româneşti despre comunism sunt incluse în programul celei de-a cincea ediţii a Festivalului Tânăr de la Sibiu, care se va desfăşura în perioada 1-10 noiembrie, la Teatrul "Gong".