Eugen Rădescu, Queer.Istorii Ilustrate: Sunt povești care pot inspira oamenii să trăiască așa cum simt

queer.jpg

Queer.Istorii Ilustrate

Queer.Istorii Ilustrate aduce povești din comunitatea LGBTQ din România într-o țară încă intolerantă și obtuză.

Eugen Rădescu și Andreea Chirică lansează joi Queer.Istorii Ilustrate un proiect care documentează experiențele personale ale mai multor membri ai comunității LGBT din România.

"Sunt povești care pot inspira oameni care să ajungă într-un moment în care să își asume orientarea pe care o au", spune la RFI Eugen Rădescu. 

Interviurile făcute de Eugen și ilustrate de Andreea Chirică recompun o variantă subiectivă, dar autentică a unor fragmente de istorie LGBTQ+ din România. 

Ce nu este cartea lansată joi? "Nu e o carte tristă. Nu e o poveste de viață claustrofobă și sinistră. Am încercat să scoatem partea plăcută a acestei experiențe.

Trăim într-o țară extrem de retrogradă, dar nu am vrut să evidențiez asta. Dacă aceste povești pot inspira pe alții e minunat", spune Eugen.

Queer.Istorii Ilustrate face o radiografie a ultimei jumătăți de secol petrecute de comunitate în România. "Sunt generațiile care au fost cumva diferite din punct de vedere al asumării culturale și politice. A fost o chestiune care nu a ținut de reprezentarea lor personală ci mai degrabă de fracturile culturale care au existat în România de-a lungul ultimului secol.Într-un fel ți-ai asumat sexualitatea în anii 90. În altul în anii 70 și altfel ți-o asumi acum", precizează Rădescu.

Queer.Istorii Ilustrate se lansează joi, 31 octombrie la Apollo 111

Eugen Rădescu, Queer.Istorii Ilustrate