Hollywood-ul, în doliu. Un pionier al comediei a murit

hollywoodul_in_doliu_un_pionier_al_comediei_a_murit.jpg

Joan Rivers, aici în 2009 (Foto: Reuters/Eric Gaillard)

Actriţa de comedie Joan Rivers a murit la vârsta de 81 de ani, într-un spital din New York. Ea suferise un stop cardiorespirator săptămâna trecută. Numeroase vedete ale industriei de divertisment de la Hollywood i-au adus un ultim omagiu legendarei artiste americane.

Actorul Rob Schneider a scris pe Twitter: "Joan Rivers a fost un deschizător de drum pentru toate actriţele de comedie care au urmat. A dovedit că o femeie poate fi la fel de scandaloasă şi de amuzantă ca bărbaţii!".

Celebra actriţă şi cântăreaţă Bette Midler i-a adus şi ea un ultim omagiu lui Joan Rivers: "Ce sfârşit trist pentru o viaţă strălucită şi tragicomică. A fost una dintre cele mai curajoase şi mai amuzante dintre toate artistele".

Actorul Alec Baldwin a declarat: "Sunt întristat de moartea lui Joan Rivers, un pionier pentru toate femeile care au lucrat apoi în industria de comedie".

Actriţa Whoopi Goldberg a scris şi ea pe Twitter: "Buna mea prietenă, Joan Rivers a murit. Pentru a-l cita încă o dată pe Billy Crystal: «Nu am cuvinte». Bon voyage, Joan!".

Cântăreaţa Katy Perry a evocat umorul acid al actriţei: "Ce rost are să porţi toate acele costume de scenă prosteşti, dacă Joan nu mai e aici pentru a le desfiinţa prin comentariile ei. Odihneşte-te în pace, Joan Rivers. Eşti unică!".

Prezentatoarea de televiziune Barbara Walters a declarat: "Nimeni nu a iubit mai mult viaţa, umorul şi buna dispoziţie decât Joan. Luam de multe ori masa împreună, râdeam şi bârfeam puţin şi de fiecare dată plecam de la masă zâmbind. A fost o artistă cu o personalitate zgomotoasă, uneori scandaloasă, care a făcut milioane de oameni să râdă. În particular, avea stil şi era întruchiparea eleganţei. Îmi va fi dor de ea".

Magnatul american Donald Trump spune că "Joan Rivers era o femeie extraordinară şi o prietenă minunată. Energia şi talentul ei erau fără limite".

Realizatoarea tv Ellen DeGeneres a adus la rândul ei un ultim omagiu actriţei americane: "Joan Rivers va rămâne pentru totdeauna un pionier. A deschis calea pentru mulţi actori de comedie. Sunt foarte întristată de decesul ei".

Joan Rivers a fost una dintre prezentatoarele emisiunii TV "Fashion Police", de pe postul E!.

Ea este considerată un pionier în privinţa accesului femeilor în lumea comediei. A lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York alături de Bill Cosby, Richard Pryor sau Woody Allen.