30 de milenii de pictură. 1000 de picturi celebre

vizual_30_millenii_de_pictura.jpg

Coperta cărţii "30 de milenii de pictură. 1000 de picturi celebre"

O adevărată călătorie prin timp și spațiu, prin artă și istorie, un ghid splendid ilustrat care vă oferă o viziune globală a evoluției picturii.

De la picturile rupestre din grotele de la Lascaux la Madonele Renașterii italiene, de la inovatoarele tablouri ale impresioniștilor la pânzele provocatoare ale Pop Art, 30 de milenii de pictură reunește cele mai reprezentative opere picturale, punctând decisiv evoluția artei din preistorie până în prezent.

Cuprinzând o selecție de exact 1 000 de picturi de pe toate continentele, aceste comori culturale sunt prezentate în contextul lor istoric, împreună cu explicații, citate și biografii a 100 dintre cei mai influenți artiști ai umanității.

O resursă culturală și educațională documentată și scrisă pentru publicul larg, această carte ne invită să analizăm interacțiunea dintre istorie și artă, influența reciprocă pe care au avut-o în timp artiștii de toate orientările, precum și viitorul picturii.

O carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca nimănui.

 

 

 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi un volum al enciclopediei "30 de milenii de pictură. 1000 de picturi celebre".

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

 

Câştigătorii unei cărţi "30 de milenii de pictură. 1000 de picturi celebre":

10.02 - Iovan Viorica

11.02 - Alina Ştefan 

12.02 - Adrian Buzdugan

14.02 - Cecilia Tiu