Nymphomaniac 2, în cinematografe

Directorul general al Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), Mihai Kogălniceanu,  a declarat pentru agenţia Mediafax că filmul a primit clasificarea "I.M.- 18" (interzis minorilor) din partea Comisiei de specialitate a CNC.

Totodată, directorul general a precizat că "atât timp cât voi fi director al Centrului Naţional al Cinematografiei, în România, nu va exista cenzură în privinţa filmelor ce vor fi difuzate în cinematografe".

Comisia de clasificarea a filmului a Centrului Naţional al Cinematografiei a revăzut, filmul, decizînd că pelicula poate rula în cinematografe.

Iniţial, aceeaşi comisie a interzis filmul, claasificîndu-l la categoria "I.M.-18-XXX" - filme interzise minorilor şi proiecţiei cu public.

Decizia de a interzice acest film în cinematografele româneşti este "o premieră în Europa", a declarat distribuitorul lungmetrajului, Independenţa Film, citat de AFP. De altfel, distribuitorul contestase încă de miercuri decizia de a interzice filmul în cinematografe.

În aceste condiţii, premiera "Nymphomaniac Vol. II", de Lars von Trier, va avea loc pe 7 februarie.

Subiectul a captat şi atenţia presei străine, Agenţia France-Presse (AFP), The New York Times şi Huffington Post prezentînd în ediţiile lor online decizia Comisiei de clasificare a filmelor a Centrului Naţional al Cinematografiei.