Campioana olimpică Laura Badea, alături de filmul românesc

După Ivan Patzaichin, care a inaugurat campania „Susține România la Berlinală!”, Laura Badea, singura floretistă din România care a obținut vreodată titlul de campioană olimpică, se alătură echipei filmului „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer. 

Campioana olimpică, mondială și europeană la scrimă îi ține pumnii echipei, care intră în competiție pentru Ursul de Aur, la Festivalul Internațional de Film de la Berlin (7 – 17 februarie). 

Laura Badea, unica sportivă din țară medaliată cu aur la proba de scrimă, la Jocurile Olimpice din Atlanta (1996), are în palmares zeci de medalii și este vicepreşedinte al Federaţiei Române de Scrimă și Ambasador naţional pentru sport, toleranţă şi spirit sportiv pe lângă Consiliul Europei.

 

 

 

În următoarele săptămâni, personalități din sport și din media se vor implica în campania „Susține România la Berlinală!”, menită să aducă publicul mai aproape de filmul românesc, cel care, de ani buni, face cunoscută România peste hotare. Filmele provoacă emoție, așteptare, bucurie sau tristețe, la fel ca orice competiție sportivă, iar cinematografia și sportul au adus cele mai multe premii României, în ultimii ani. Și, așa cum sportivii au nevoie de încurajările celor de acasă, în marile competiții, și filmul românesc are nevoie de spectatorii săi, în sala de cinema și în afara ei.

Cei care vor să trimită mesaje echipei sau să-și exprime opinia despre film, după lansarea din 8 martie, o pot face pe site-ul pozitiacopilului.ro

 „Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer, va avea premiera mondială pe 11 februarie, la Festivalul de la Berlin. Proiecția oficială va începe la 15.30 (16.30, ora României), la Berlinale Palast, în prezența actorilor și a realizatorilor.

 „Poziția copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer după multi-premiatele „Maria” (2003) și „Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Pelicula este, totodată, o radiografie a high-class-ului românesc contemporan şi vorbeşte despre trafic de influenţă şi corupţie la nivel mic în instituţiile de bază ale societăţii şi extensiile acestora asupra întregului sistem socio-economic din România de azi. Scenariul este semnat de Răzvan Rădulescu şi Călin Peter Netzer.

Luminița Gheorghiu și Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mamă și fiu. Li se alătură, într-o distribuție selectă, nume ca Nataşa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Brănescu şi Vlad Ivanov.

Trailer-ul poate fi vizionat aici: