Concurs: "O istorie secretă a Revoluției Ruse", de Victor Loupan

Epopeea comunismului a marcat viața politică și intelectuală a secolului al XX-lea. Totul a început odată cu preluarea puterii în Rusia de către un mic grup de indivizi, bolșevicii.Utilizând documente de arhivă inedite, volumul ne introduce în intimitatea neștiută a protagoniștilor Revoluției Ruse.

Editura Corint si RFI Romania va invita sa participati la concursul Carte la RFI

Concurs: Adaugă un comentariu în modulul de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "O istorie secretă a Revoluției Ruse", de Victor Loupan, volum apărut la Editura Corint. Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni până vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Uneori această relatare riguroasă – care respinge epicul și monumentalul în favoarea aspectelor intime și umane – se transformă într-o anchetă de poliție sau într-un roman de spionaj, cu observația că totul este adevărat și argumentat. În aceasta constă originalitatea cărții lui Victor Loupan, care ne prezintă atât beciurile poliției secrete, cât și birourile de pe Wall Street, închisorile siberiene, dar și cafenelele din capitalele europene, frecventate de Lenin, Troțki și alți revoluționari. Cercetând aspectele invizibile ale Revoluției Ruse, autorul deschide uși rămase ferecate până acum.

Victor Loupan amintește că, și în prezent, multe dintre problemele morale, intelectuale, economice, teritoriale cărora trebuie să le facă față Rusia sunt consecințele evenimentelor descrise în această carte. Revoluția și războiul civil au dezbinat popoare, familii, spirite.”

medias-presse.info

Victor Loupan demontează resorturile acestui trio infernal [Lenin, Troțki, Stalin] și ale complicilor care cufundă Rusia într-un întuneric terifiant și, ca urmare, jumătate din țările lumii, de pe toate continentele. În loc să facă un al nu știu câtelea bilanț al comunismului, cercetarea sa se concentrează pe «partea invizibilă», pe ajutoarele secrete, dar și pe motivele psihologice și aproape mistice care au permis, în ciuda realității și adesea în ciuda logicii, ca o mână de oameni să pună stăpânire pe Imperiul Rus, aducând nefericirea, înrobirea și lunga agonie a sute de milioane de bărbați, femei și copii.

fr.aleteia.org

Victor Loupan este jurnalist, scriitor, autor al mai multor lucrări de referință despre istoria Rusiei și a comunismului. Este membru în Consiliul cultural al patriarhului Moscovei, președinte al comitetului de redacție și redactor-șef al revistei La pensée russe și realizator de filme documentare. Este un colaborator constant al Le Figaro Magazine. În prezent, este unul dintre cei mai apreciați și cunoscuți realizatori de emisiune ai postului de radio Notre Dame. Printre cărțile scrise de Victor Loupan amintim: La Révolution n’a pas eu lieu (1990), L’Argent de Moscou (1994), Le Défi russe (2000) și Nicolas II, le saint tsar (2001).

Câştigători:

  • MihneaB 
  • Ion 
  • Diana I. 
  • Elena Elena 
  • Cristi Fonta