Concurs: "CAROL", de Patricia Highsmith

Romanul CAROL, de Patricia Highsmith, ecranizat într-un film de excepție cu Cate Blanchett și Rooney Mara în rolurile principale, apare în colecția Buzz Books la Editura Litera.

Concurs Carte la RFI - Editura Litera

Concurs: Adaugă un comentariu în modulul de mai jos şi ai şansa să câştigi romanul "CAROL", de Patricia Highsmith, volum apărut la Editura Litera. Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni până vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

O întâlnire întâmplătoare între două femei singure, de condiții diferite, duce la o poveste de dragoste pasională în acest roman-cult scris de Patricia Highsmith. Therese, o tânără vânzătoare într-un mare magazin, care visează la o viață mai bună, și Carol, o femeie înstărită aflată în mijlocul unui divorț amar, abandonează rutina apăsătoare de zi cu zi, alegând libertatea de a călători și dragostea neconvențională. Dar fericirea nou descoperită este spulberată în momentul în care personajul principal -  Carol este obligată să aleagă între fetița ei și noua sa iubită...

Un roman despre căutarea dragostei și a adevăratei fericiri, scris într-un stil vibrant și plin de tensiune.” The Sunday Times

O carte care pune în discuție un subiect exploziv, cu sinceritate și bun-gust.” New York Times

Are tensiunea unui thriller și farmecul unei povești de dragoste.” Val McDermid

Născută în Fort Worth, Texas, în 1921, Patricia Highsmith și-a petrecut o mare parte din viața adultă în Elveția și Franța. A absolvit Barnard College, unde a studiat limbile engleză, latină și greacă. Primul ei roman, Străinii din tren (Strangers on a Train), publicat în 1950, a avut un mare succes comercial și a fost ecranizat de Alfred Hitchcock. Următorul roman, Carol (The Price of Salt), l-a publicat sub pseudonimul Claire Morgan, în 1952.
Cel mai popular personaj creat de Patricia Highsmith rămâne însă Tom Ripley, eroul din Talentatul domn Ripley (The Talented Mr. Ripley, 1955) și din alte patru romane.

Autoare a peste douăzeci de cărți, Patricia Highsmith este laureată a mai multor premii literare: O. Henry Memorial Award, Edgar Allan Poe Award, Le Grand Prix de Littérature Policière și Premiul Asociației Scriitorilor de Romane Polițiste din Marea Britanie. A murit în Elveția, la 4 februarie 1995.

Romanul “Carol”, de Patricia Highsmith,este disponibil în rețeaua Bookstop Litera, în toate librăriile din București și din țară și online pe litera.ro și elefant.ro.

Câştigători:

  • Carmen Tar 

  • Cătălin Chiru 

  • Demetrescu Horatiu Gabriel 

  • Diana I.

  • Elena Elena