Maestrul şi Margareta, Mihail Bulgakov

cm2_maestrul_si_margareta_mihail_bulgakov.jpg

Maestrul si Margareta, Mihail Bulgakov

Colecția Clasici moderni Litera adună laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice, dar și autori contemporani a căror valoare literară le prefigurează statutul de „clasici”. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.

Diabolică păpuşă rusească, cu numeroase faţete care se îmbină perfect, Maestrul şi Margareta nu încetează să-i sfideze şi să-i încânte pe critici. […] Deschideţi prima păpuşă şi vă veţi trezi cu 2 000 de ani în urmă, din Moscova la Ierusalim”, Serghei Ermolinski, prefață la prima traducere în limba franceză a romanului, 1968.

Bulgakov se alătură tradiţiei literare celei mai profunde a ţării sale, vânei aceleia mesianice pe care o găsim în anumite personaje ale lui Gogol şi Dostoievski şi în acel «nebun întru Domnul» care este protagonistul aproape inevitabil al oricărei mari melodrame ruseşti”, Eugenio Montale, cronică la prima traducere în limba italiană a romanului, 1967.

 „O operă clasică a literaturii secolului al XX-lea.”     (The New York Times Book Review)

Este romanul meu preferat – cea mai fantastică explozie de imaginație, nebunie, satiră, umor și căldură omenească”, Daniel Radcliffe, protagonistul seriei Harry Potter.

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Maestrul şi Margareta".

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite două premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

  • Cătălin Chiru

  • Judit Fangli

  • Demetrescu Horatiu Gabriel

  • Cristina Ghergu

  • Teca Andreea