Industria, terapie de sănătate pentru economia națională

_mg_0776.jpg

Dan Pavel și Simion Ioan in studioul radio RFI Romania
Dan Pavel și Simion Ioan

Dialogăm, astăzi, cu unul dintre performerii unei ramuri economice trecute prin furcile caudine ale tranziției post-decembriste. Ioan Simion crede în industria românească, neîntrerupt, de o viață - profesională și, de 25 de ani, ce vor fi împliniți luna aceasta, la Câmpina - întreprinderea Confind îi confirmă această credință.

Cu peste 1300 de angajați și activitate neîntreruptă, într-o piață foarte dinamică, astăzi la limita avariei - cea a industriei petroliere, unde barilul atinge minime istorice, în serie, 

Confind, poate fi asociată cu imaginea dl Simion, aflat aproape permanent la Câmpina, la fabrică, schimbând halatul de inginer de producție, doar pentru a fi prezent, în capitală sau oriunde altundeva businessul îl cere. Și îl cere, pentru că efervescența antreprenorială este la Ioan Simion mai prezentă decât oricând: noi linii de business, în agricultura de mari exploatații, ca teren și tehnologii, și în balneo-medical. Cel din urmă, Sanconfind, din Poiana Câmpinei, este dezvăluit de domnia sa, la Business ON AIR, atât pe componenta de balneo - captarea și exploatarea celui mai sărat izvor de apă minerală terapeutică din țară, cât și pe cea, ambițioasă și realizată, deja, într-o proporție însemnată, de spital, cu specializări complete, de la imagistică, de top, la obstretică - ginecologie.

Un dialog despre valorile, perene și care țin de vatra celui care lasă ceva în urmă, ale capitalului românesc și unul dintre oamenii săi-forte, discutând complementaritatea cu capitalul străin, despre rolul și importanța, cruciale, ale industriei prelucrătoare în terapia unei economii, ce se vrea națională, dar și despre conturarea, cu substanță, a proverbului românesc conform căruia, realmente, omul sfințește locul.

Invitat: Simion Ioan - președintele Confind și al Sanconfind 

Mulțumiri Iulianei Barbu - SanConfind pentru suport și intermediere.

 
Emisiunea Business ON AIR din 5 mai 2016