Black Friday: Magazinele online vând într-o singură zi cât într-o lună

robert-berza.jpg

Robert Berza, reprezentantul Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO)

Este Black Friday, ziua cu cele mai mari reduceri din an. Milioane de produse au azi prețuri mai mici decât de obicei. Specialiștii estimează că nivelul vânzărilor din acest an ar putea depăşi pragul de 170 de milioane de euro. Aproape trei sferturi dintre românii din mediul urban vor să cumpere ceva de Black Friday, aproape jumătate dintre ei vor achita online produsele.

Robert Berza, reprezentantul Asociației Române a Magazinelor Online, spune la RFI că este un eveniment "extraordinar de puternic. În Europa suntem țara cu cel mai mai mare interes ca și cumpărături într-o singură zi".

Cât de bine merg vânzările?

"Într-o singură zi magazinele online vând cât într-o lună, iar în general în primele ore se duc 30 - 40% din vânzări din întreaga țintă pe care fiecare și-o fixează", explică reprezentantul ARMO.

Robert Berza explică și faptul că "piața s-a dus în zona de electronice și electrocasnice pentru că cei mai importanți jucători din acest segment istoric au fost acolo, însă de câțiva ani de zile spectrul categoriile se lărgește. Au intrat destul de mult zona de beauty în ultimii ani, fashion... Comercianții se grăbesc să aducă și oferte mai exotice: lingouri de aur, mașini, bărci cu motor, diamante, bilete de avion... Există oameni care așteaptă câteva luni în an genul acesta de eveniment pentru că printr-o achiziție poate să facă o economie de câteva mii de lei sau de euro".

Cât durează Black Friday 2017?

Majoritatea comercianților online fixează miezul nopții de vineri ca final de eveniment, însă există destule e-shop-uri în care poți cumpăra la prețuri foarte bune și sâmbătă, duminică sau chiar luni. Dar ceea ce merită cu adevărat probabil că se va vinde astăzi, anticipează reprezentantul Asociației Române a Magazinelor Online, Robert Berza (AUDIO) .

 
Robert Berza (ARMO) despre Black Friday 2017