Oricine vine la echipa națională va avea probleme în a face performanță

stucan.jpg

Sursa imaginii: 
Facebook/Costin Ștucan

Selecţionerul Cristoph Daum a declarat presei germane că îşi va rezilia amiabil contractul cu Federaţia Română de Fotbal miercuri sau joi după ce România a ratat orice șansă de calificare la Cupa Mondială din 2018. Favoriți la preluarea postului de selecționer sunt deocamdată Dan Petrescu, antrenorul CFR-ului, Cosmin Contra, tehnicianul lui Dinamo, și italianul Walter Zenga. Indiferent cine va antrena echipa națională în viitor va avea probleme în a face performanță, explică la RFI jurnalistul Costin Ștucan de la Gazeta Sporturilor.

"Sistemul care generează jucătorii pentru echipa națională nu s-a schimba și nu se va schimba. Viitorul antrenor – oricine va fi el: Hagi, Dan Petrescu, oricine  - va avea probleme în a face performanță la echipa națională. Problema nu e în tactica selecționerului, în abilitatea lui de a discuta cu jucătorii, în strategia lui de a selecta jucătorii, ci în ceea ce i se oferă, iar ceea ce i se oferă este absolut dezastruos. Dezastrul ăsta este produs de 27 de ani și este întreținut (și) de actuala conducere a Federației Române de Fotbal, iar din haos nu poți genera absolut nimic" spune jurnalistul.

Trecerea în revistă a favoriților la preluarea postului de selecționer

Dan Petrescu - un antrenor care a revenit în România, are rezultate acum cu CFR Cluj, a avut performanțe la Unirea Urziceni într-o perioadă în care patronul clubului avea relații politice înalte. E un tip extrem de coleric.

Gheorghe Hagi este un alt nume vehiculat pentru a conduce naționala de fotbal, dar nu ar fi potrivit din cauza conflictelor de interese. Hagi este și patron, și antrenor, și masor,și președinte la clubul Viitorul Constanța.

Cosmin Contra nu mai are rezultate. Echipa sa a pierdut aseară pe teren propriu în fața Poli Timișoara.

Walter Zenga poate fi luat în calcul însă este la fel de legat de cercurile de interese din fotbalul românesc, ca mulți alți antrenori care se află pe lista potențialilor selecționeri. În România, Zenga s-a bazat foarte mult pe relațiile cu frații impresari Victor și Ioan Becali, care au fost condamnați…

Cosmin Olăroiu și Mircea Lucescu nu vor antrena niciodată naționala României, crede jurnalistul Costin Ștucan, pentru că oamenii ăștia au ajuns la un nivel financiar pe care nimeni în România – nicio instituție din fotbal - nu îl poate echivala.

 
Ascultă AICI explicațiile jurnalistul sportiv Costin Ștucan, de la Gazeta Sporturilor