Nu, luminițelor de Paște?

propuneri_iluminat.jpg

Propunere iluminat de Paște pe Calea Victoriei din București
Image source: 
site-ul Primăriei Generale a Municipiului București

5 mii de bucureșteni au semnat deja petiția online, inițiată de asociația Funky Citizens, prin care cer Primăriei Capitalei să nu arunce banii pe luminițe de Paște. Bucureștiul ar urma să aibă în premieră în această primăvară ghirlande luminoase pe Calea Victoriei, la Piața Romană, Piața Universității, Piața Unirii, în Centrul Vechi, dar și la Patriarhie. 1.300 de beculeţe în total ar costa aproximativ 175.000 de euro, spune edilul Gabriela Firea.

Probleme reale ale bucureștenilor sunt cu totul altele, spune la RFI președinta asociației Funky Citizens Elena Calistru. Ea evocă infrastructura deficitară, poluarea, spitalele degradate, reabilitarea foarte timidă a clădirilor cu risc seismic, școli fără autorizații de funcționare, transport public deficitar, locuințe sociale insuficiente etc

"Cerem primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să folosească resursele bugetului local pentru rezolvarea problemelor reale ale comunității. De asemenea, solicităm consilierilor generali din București să oprească orice intenție de a folosi bugetul Capitalei pentru acest scop, conform prerogativelor lor", se arată în petiția online, care poate fi consultată aici.

Argumentul primăriței Firea, că în ultimele luni s-au economist mai multe milioane de euro din mai multe contracte şi să se poate aloca ”o sumă mică şi pentru ca Bucureştiul să fie ornat frumos de Paşti”, nu este pertinent pentru președinta Funky Citizens. Elena Calistru (AUDIO) atrage atenția că municipalitatea nu are încă bugetul votat, deși acesta trebuia să fie definitivat încă de săptămâna trecută.
 

 
Ascultă: Elena Calistru în dialog cu Magda Prelipceanu