Cine este primarul interimar al Capitalei și ce poate face pentru a administra mai bine Bucureștiul?

stefanel.jpg

Ştefănel Dan Marin, consilier general UNPR, ales primar interimar al Bucureștiului
Image source: 
economica.net

Primarul general interimar al Capitalei este Ştefănel Dan Marin. Unic candidat pentru post, el a fost votat în ședința Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 39 de voturi "pentru", fără a înregistra vreun vot "împotrivă". El îl înlocuiește pe Sorin Oprescu, arestat preventiv pentru luare de mită.

Noul primar interimar al Capitalei, Ştefănel Dan Marin, a spus că în prezent chestiunile financiare ale Primăriei Capitalei sunt foarte puţin cunoscute, iar una dintre primele măsuri pe care le va lua va fi să facă o auditare externă.

Există deja un audit realizat de o firmă independentă, afișat la intrarea în primărie, pentru a putea fi consultat de cetățeni, atrage atenția la RFI reprezentanta Active Watch Irina Zamfirescu (AUDIO). Acestui document i se adaugă un raport al Curții de Conturi și chiar un raport pregătit de ONG-urile CerRe, Funcky Citizens și Active Watch. Toate vorbesc despre disfuncționalitățile din PMB.

Pe de altă parte, reprezentanta Active Watch se îndoiește că primarul interimar va avea curajul să ia măsurile dureroase dar necesare la RADET și RATB, pe care edilul șef Sorin Oprescu le-a evitat în cei șapte ani de mandat avuți până la arestare.

Irina Zamfirescu, reprezentanta Active Watch, intervievată de Magda Prelipceanu